Dalis'n flytta til Levanger i slutten av tenåra sist på 70-tallet, ble værende - og bor der fremdeles.

Nå i disse sammenslåingstider, føler jeg, dalis'n, for å formidle noen tanker jeg har rundt denne prosessen. Jeg registrerer skepsis til sammenslåing fra flere verdalinger enn levangsbygg, og jeg skjønner ikke helt hvorfor. Hva er de redd for? Noe de ikke helt vet, eller bare generelt skeptisk til alt som er nytt - fordi de ikke vet hvordan det blir? Føler de fremtiden truet på noe vis - tror de det de har fått til og allerede etablert i Verdal, blir borte i en ny stor kommune? Og hva er det som i så fall får dem til å tro det?

Dette er den største gevinsten

Jeg tråkker sikkert på noen ømme tær her, kanskje treffer en og annen spiker på hodet også, og muligens provoserer dette noen, men det er jeg forberedt på. Jeg har ikke svarene, men det kunne vært interessant å vite.

Den største gevinsten, fordelen og hovedmålet med en eventuell ny stor-kommune - må først og fremst være å kunne tilby og levere til alle innbyggerne de beste tjenestene.

Jeg skal glatt innrømme at jeg ikke alltid har vært tilhenger av at alt for enhver pris skal slås sammen, men her ser til og med jeg store fordeler med større enheter. Vi har allerede god erfaring med samkommunen, selv om vi dessverre ser at noen forsøker å tone ned fordelene den har brakt med seg. Nå vet vi godt at den får vi ikke beholde. Så hva da?

Hvorfor ikke slå sammen kommunen?

Hvorfor ikke slå sammen kommunene, og invitere flere med? Frosta, Levanger og Verdal ligger etter hverandre geografisk som perler på en snor, mye ligger til rette for at det kan bli en stor, robust kommune. Det er heller ingen store fysiske avstander mellom de ulike stedene. Ser imidlertid det blir brukt som argument mot sammenslåing at det er langt fra Helgådalen til Frosta, men med dagens infrastruktur og fremkomstmiddel er det ikke et moment verdt å nevne engang.

Jeg er av den oppfatning at vi evner å se det vi vil se - er vi villig til å gi nye tanker og ideer en sjanse, ser vi lettere mulighetene og fordelene.

Jeg blir lei meg på mange verdalingers vegne - for jeg er helt sikker på at det er mange på østre side av Rinnelva som er positive til sammenslåing. Jeg håper bare så inderlig at forhandlingene fører til at vi alle har et utgangspunkt å si ja eller nei til den 23. mai, dalis eller ikke.

Les også: