Man kan fortsatt kalle seg selv for levangsbygg om Levanger og Verdal slås ilag, på samme som at man fortsatt kan være verdaling om Verdal og Levanger slås ilag. Jeg, for min del, er trønder.

Det engasjementet vi opplever i debatten om Innherred er noe unikt. Det er lenge siden jeg har sett innbyggerne på begge siden av Rinnelva ta til ordet i en såpass - la oss kalle en spade for en spade - tørr debatt. Fordi kommunesammenslåing er tørt. Men viktig. Kommunesammenslåingsdiskusjon er store og tunge ord med mer enn seks stavelser, men likefullt er dette kanskje den viktigste saken vi tar for oss på mange år. Hvis Verdal og Levanger skal kunne slå fra seg og være en relevant region i årene fremover, er nå tidspunktet for å ta steget videre. Vi må bli ett.

Jeg tror på kommuner - om de er store nok. Norske kommuner skal få styre seg selv så mye som mulig, men da må de være store nok til å kunne gjøre akkurat det. Med et samlet Innherred er dette mulig. Større fagmiljø tiltrekker seg nyetableringer, vi som har flyttet ut flytter hjem og man får et kompetanseløft i hele regionen. Det handler om innbyggerne - ikke byråkratiet.

Lokaldemokratiet kommer til å bli ivaretatt. Mange er nervøse for akkurat dette. Jeg mener at det er en ubegrunnet frykt. Man stemmer på de partiene og personene man vil, og det er nettopp det som er så flott med det hele. Mulesbygg kan stemme på mulesbygg, åsbygg på åsbygg og inndalinger kan stemme på inndalinger. De forskjellige tettstedene og bygdene kommer til å beholde sine særpreg og tradisjoner. Jeg er ikke redd for at en kommunesammenslåing skal vaske ut de unike områdene i Innherred. Er det noe vi trøndere er gode på, så er det å være særegne.

Jeg gleder meg til å stemme i folkeavstemmingen 6. juni. Jeg er privilegert som har den muligheten. Det burde alle andre innbyggere i Innherred også føle litt på. Jeg håper Innherred den 6. juni kan vise Trøndelag at vi vil bli et sentrum i regionen vår. Spesielt håper jeg alle 16- og 17-åringer bruker stemmeretten sin. Det er faktisk helt vilt kult å stemme første gang. Å putte seddelen i den urna gjør noe med deg. Da er du med på noe som er større enn deg selv, men du spiller en rolle uansett.

Ann Helen Skaanes

Leder i Levanger Venstre

Innlegg om kommunesammenslåing finner du her