Det var viktig for meg å høre på nei-siden på Verdal under samlingen med Bjarne Jensen tirsdag kveld. Både for å finne ut hva er de misfornøyd med og hva ser de muligheter i. Som en lokalpolitiker er det viktig for meg å ha nær kontakt med mulige fremtidig innbyggere i den nye kommunen.

Jeg er usikker om jeg var den eneste levangsbygg som møtte opp på folkemøte for Nei-siden på Ørmelen skole på Verdal, heller ikke helt sikker om jeg var den eneste som er for sammenslåing (jeg mener at det var en del tvilere tilstede).

Det er en ting som jeg er veldig sikker på, og det er at alle lokalpolitikere som var der og som arrangerte samlingen er i utgangspunktet imot sammenslåing. Det var soleklar beskjed fra hovedinnleggsholder Bjarne Jenssen om at det er, forskningsbasert, i utgangspunktet feil retning å få ned antall kommuner i Norge, og at det er dårlig å få større kommuner i areal og antall innbyggere.

Selv om jeg er uenig i det som ble sagt på samlingen, er det rett og lovlig å mene det man vil, det skulle bare mangler. Det er opp til den enkelte å bestemme hva de vil.

Det som er merkelig for meg er hvis man er så overbevist om å si nei, hvorfor forhandlet de til en intensjonsavtale? Hvorfor bruke tid og ressurser på å legge fram en intensjonsavtale? Det gjorde andre kommuner (Inderøy) og det er respektert.

Hadde hovedtema på samlingen tirsdag vært at avtalen var urettferdig, eller ikke bra nok, ville jeg ha forsvart den.

Men, det var ikke tilfellet. Det er de samme politikere som samlet seg tirsdag som ikke likte at det ble satt et spørsmålstegn rundt viljen til å ha en god intensjonsavtale i en tidligere avisinnlegg for en del uker siden.

Når jeg tenker på dette får jeg vondt i magen. Vi må ikke være ekstrem i vårt JA eller vårt NEI. Alle må få mene det de mener.

Jeg håper så mange som mulig skal bruke stemmeretten sin for å gi sin mening i saken.

Uansett hva resultatet blir så er det viktig å huske at vi skal samarbeide videre. Enten som innbyggere i samme kommune eller som innbyggere i to nabokommuner.

Blir du innherredbygg eller fortsetter du som verdaling er du like viktig for meg om jeg blir innherredbygg eller fortsetter som levangsbygg.

Khalil Obeed

Kommunestyremedlem (Ap)

Levanger