Det ble et par timer hyggelig og oppbyggelig prat på lokal-avisas møterom. Arild Grande er mediepolitisk talsmann i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Han er godt oppdatert på situasjonen innenfor mediebransjen. Bjørn Iversen har også evnen til å riste av seg skepsisen som han hadde før sammenslåingen. Han gledet seg som oss andre over at ståa for Innherred virker å være langt bedre enn det som er tilfellet for mange andre små og store mediehus. Fordi vi kom problemene i møte, og gjennomførte de store endringer før det ble akutt, lever vi langt mer behagelig i dag enn mange andre rundt oss. Men, både daglig leder og redaktør understreket overfor de to besøkende at dette bildet fort kunne endre seg. Det skjer raske skifter i denne bransjen. Det som oppleves bra i september, kan være noe helt annet i november.

I samme båt. Akkurat det siste har Arild Grande mye kunnskap om i disse dager. Ikke bare har han førstehånds kjennskap til krisen som rir mediene. Han står også midt i en nominasjonsprosess før neste års stortingsvalg. Våre folkevalgte står ikke bare overfor en velgermasse som virker å være mer ustabil enn på lenge. Også medlemmene i partiene virker å være veldig labile. Det er opplagt ingen stortingsrepresentanter som har klippekort før neste valg. Det er mange som jakter et nytt politisk bein, og de har ulike støttespillere fra kommune til kommune. Verken Grande eller stortingskollega Ingvild Kjerkol lever trygt. Grande har støtte på hjemmebane, både i Levanger og Verdal, men i store kommuneparti som Steinkjer, Stjørdal, Vikna og Nærøy er det fylkesråd Terje Sørvik som er den foretrukne.

Det er ikke noe dårlig tegn i seg selv at det er kamp om disse posisjonene. Ingen skal ta en stortingsplass for gitt. En total lofts-rydding er heller ikke av det gode.

Distriktet trenger erfarne stortingspolitikere med gjennomslagskraft. Da må de få tid til å bygge seg opp. Det krever et større tålmod i partiorganisasjonene enn det vi aner tendensene til i dag.

(Lederkommentar i Innherred, lørdag 24. september)