Dette er vår appell som ble fremført på Volden skole på møte 29.nov 2016. Vi ønsker å sette fokus på hva Volden skole betyr for bygda, og at vi også er lik pedagogisk god som de resterende skolene i kommunen - tiltross for at vi er små.

Da vi begynte på ungdomsskolen, etter å ha gått 6 år ved Volden skole, fikk vi høre at vi kom fra Egelands Rike. Nå kommer elevene fra Wenche’s rike. Hva ligger i det?

Volden skole er kjent for å levere flinke og strukturerte elever, med blikk for helheten. I våre øyne faglig flinke og sosialt sterke. Hvorfor?

Vi har flinke og stødige lærere. Lærere som kjenner alle elevene godt, og som vet å sette inn tiltak der det trengs - med en gang.

Vi har kreative lærere – lærere som vet å utnytte hver en mulighet for å gjøre barnas skolehverdag spennende og lærerik. Vi kan nevne teateroppsetninger, CD-produksjon, fotballcup, utflukter til lokalt næringsliv og offentlige instanser.

Dialogen hjem – skole er nær. Det er lavterskel for å gå inn døra til rektor, både for elever og foreldre. Små miljø skaper trygghet og forutsigbarhet. Når barna er trygge går stressnivået ned og prestasjonsnivået opp. Å føle mestring gir lykke!

Alle foreldre kjenner hverandre godt. Når barn ser at foreldre har god kontakt seg imellom, reduserer dette mobbetendenser.

Våre lærere har tett dialog med bygda – det er solid samarbeid med bygdefolk, husstyrene, sanitetslagene, 4H, idrettslag og teaterlag. Skolen oppsøker bygdefolket – bygdefolket oppsøker skolen, slik dras tradisjon og kulturarv inn i skolehverdagen til barna våre.

Elevene lærer om natur og gårdsbruk i Sør- Elnes, kultur og historie på vandring i Malså gruver. Om mattematikk og planlegging i forbindelse med aktivitetsdagen. De lærer om styreverv, demokrati og engasjement i Fjellrosa 4H. De lærer om fysisk og psykisk helse i samarbeid med idrettslag og teaterlag. De lærer om godhet, de lærer om ømhet og de lærer om raushet av sanitetsdamene, som varter opp med lunsj, julegrøt, refleksvester og tannbørster. De lærer viktigheten av et godt samarbeid.

For å holde liv i en grendeskole trengs samarbeid.

Anette Elnes Ness er klar i sin tale. Her fra folkemøtet tirsdag kveld.

Besteforeldre, naboer, tanter, onkler – her stiller vi alle opp, både på dugnad og sammenkomster for å vise hvor betydningsfull skolen er i vårt bygdesamfunn!

Vi ber de folkevalgte om å tenke seg godt om, før de tar en beslutning. De siste dager viser vel klar tale fra bredden av folket i Verdal kommune.

Og politikere, dere er valgt av oss!

Som en vis herremann uttalte – «Politikeran styres av innbyggeran, ikke omvendt.» Noe vi sier oss enige i.

Anette Elnes Ness

Ingrid Elnes Sellæg