I dag, når Innherred debatt har sin offisielle lansering, gjør vi litt ekstra ut av det. Sju sider med gode, lokale, sterke og klare meninger fra Verdal og Levanger.

I dag, når Innherred debatt har sin offisielle lansering, gjør vi litt ekstra ut av det. Sju sider med gode, lokale, sterke og klare meninger fra Verdal og Levanger.

Dagens leder

Binder oss i hop og skaper engasjement

I dag lanserer vi Innherred debatt.

Noe av det morsomste med jobben som redaktør i lokalavisa er å følge med på den lokale debatten. Dere lesere er engasjert i det som skjer i lokalmiljøene i Levanger og Verdal. Som borgere har dere sterke meninger om deres folkevalgte, om kommuneledelsen og det som ellers skjer rundt oss. Mange av dere tar ut engasjementet gjennom å skrive leserinnlegg. Det skjer i stort monn. Langt mer enn vi ser andre steder. For meg er dette en bekreftelse på at lokalavisa har en viktig funksjon i vårt nærområde.

 

Du finner vår nye nettsatsing på innherred-debatt.no . Her kan du lese alle innleggene, ledere og spaltiser som er publisert den siste tida. Du kan også skrive og sende inn dine egne herfra.

 

Mest leste sak. På våre digitale plattformer, først og fremst i nettavisa, er det også stor debattaktivitet. Det jeg også ser er den store interessen våre lesere når vi publiserer gode, poengterte innlegg med mening. Folk liker meninger åpenbart meninger. På tirsdag var den mest leste saken på innherred.no innlegget til Sverre Bjarne Inndal og Anton Lund om jordvern i Verdal . Over tre tusen klikket seg inn på den saken.

Interessen for, og viktigheten av, god lokal debatt er årsaken til at vi nå innfører faste debattsider under vår nettavis. «Innherred debatt» skal gjøre det enklere og mer interessant å kaste seg over tastaturet for å stille spørsmål, tilkjennegi sine meninger og bryne seg på det andre har skrevet.

Dagens nyvinning. I dag, når Innherred debatt har sin offisielle lansering, gjør vi litt ekstra ut av det. Vi publiserer sju sider med debattinnlegg i dagens avis. Noen tror kanskje at redaktøren har spart lenge på dette, med tanke på dagen i dag. De tar feil. Jeg fikk ideen til det sent tirsdag kveld da jeg innså at min postkasse var i ferd med å flomme over av lokale meninger. Skulle jeg få dem på trykk måtte jeg ta et grep. At det skjedde på en dag med storavis og utvidet distribusjon var ingen skade. Men bare så dere vet det, de som i dag får avis på Inderøy og Frosta, så er debatten i lokalavisa forbeholdt det som skjer i og blant våre lesere i nærområdet. Vi bruker ikke plass på masseproduserte innlegg fra sentralt hold. Det som trykkes må bety noe for oss som bor her.

I dagens avis finner du sju sider med lokal leserdebatt.

I dagens avis finner du sju sider med lokal leserdebatt.

 

Vi har samlet all leserdebatt på ett sted. Klikk på bildet.

Vi har samlet all leserdebatt på ett sted. Klikk på bildet.

Jeg håper dagens nyvinning blir tatt godt imot. At Innherred debatt vil gi et enda større og bredere engasjement., og at den gjør lokalmiljøet rikere. Levende lokalsamfunn trenger slike møteplasser for å bryne meninger, og stille spørsmål og hverandre til veggs!

(Lederkommentar i Innherred 8. desember 2016)

 

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Portrettet

Bella Albertine

Å velge fra den italienske menyen er enkelt. Å finne ut hva man skal gjøre resten av livet er hakket verre.

Pensjonistene i Verdal er forbanna

Kommunen kritiseres for en ukultur og politikerne for å ikke høre på folket.

Plutselig ble bobilen overtent på E6

Føreren så flammer, og da stoppet han bilenn og tok med seg hunden ut. Like etter var bobilen overtent.

Korps på musikalsk frierferd i nabolaget

Ungdommene kjørte rundt i bandbussen og kjente på turnélivet.

Inga Berit Lein (36) skal delta i Farmen kjendis

Verdalingen er en av tolv kjendiser som blir å finne på TV-skjermen i den andre sesongen.

Håper på en ny folkefest - men serien viktigst

Trener Magnus Powell løftet litt på øyenbrynene da Rosenborg ble satt opp som motstander i cupen, men flyttet blikket fort tilbake på helgens kamp mot Elverum i OBOS-ligaen.

Verdal uten kapteinen og toppscoreren til Bodø

Men både han og lagkompisene tror Verdal klarer å hente med seg poeng fra det viktige oppgjøret i nord.

Godt å våttå om uka som gikk

Gjør ikke akkurat vei i vellinga

Veigraving påfører næringsdrivende en «kavring».

Andreas Stjernen lover å tale hoppernes sak

Andreas Stjernen ber lagkamerater og konkurrenter ta kontakt dersom de ønsker å ta opp noe med FIS. Sprova-hopperen er valgt inn i utøverkomiteen.

Optikeren vender tilbake

Henning Friedrich kommer tilbake til Levanger sentrum. Nå overtar han stafettpinnen etter en veteran som gir seg.