I fjor feiret laget 75 år. Idrettslaget mottok i 1985 Verdal kommunes første kulturpris fordi vi er et idrettslag med utvidet innhold. Vi driver ikke bare med idrett, vi driver også med kultur i form av et aktivt teaterlag og det lokalhistoriske tidsskriftet Helgådalsnytt. Det meste av denne aktiviteten springer ut fra det samhold som skapes omkring bygdas midtpunkt, nemlig SKOLEN.

HIL blir direkte berørt av nedleggelsen:

1. Gymsalen Gymsalen ved skolen er den eneste arenaen vi har for innendørs aktiviteter. den brukes fra oktober til mars til allidrett for barn, skigruppa har basistrening her, dametrim, herretrim, landhockey, styrketrening og lignende.

2. Ballbingen. Idrettslaget har via tippemidler og dugnadsarbeid satt opp ballbinge ved skolen. Ballbingen ble bestemt bygd rett etter et valg, der posisjonen hadde fredet skolestrukturen for fire år, og det ble holdt da.

Vi satte den opp flere år før vi fikk spillemidler. I den perioden betalte vi renter på lån i banken for å få dette til.

Les også: Helgådalingene søker om å få bli montessori-skole (for abonnenter)

vi bruker bingen til allidrett, fotballtreninger for de minste. OG ALLER VIKTIGST elevene ved skolen bruker denne i hvert friminutt og i gymtimer.

Hva tenker kommunen skal skje med ballbingen om skolen legges ned og tomta selges?

3. Gapahuk. Valget i fjor høst ga posisjon for AP og KrF som hadde lovt å frede skolestrukturen fire nye år. Da satte driftige dugnadsfolk fra idrettslaget i gang igjen. Det ble da ryddet et område oppi Vollamarka ovenfor skolen. Her ble det satt opp en gapahuk og bålplass. Dette bruker skolen som sitt uteområde. Til vinteren har vi planer om å kjøre skiløype fra skolen opp til området.

4. Øvingslokale til teater. Teatergruppa er en viktig del av idrettslaget. Om vinteren har vi fått brukt skolen til leseprøver og øvinger. Du vil sikkert si vi har andre muligheter, men det krever økt innsats i form av fyring og husleie til samfunnshusene.

5. Hjertestarter. Idrettslaget har investert i en hjertestarter som brukes på våre arrangementer. Den er plassert inne på Volden skole fordi det er det eneste bemannede lokalet i bygda, og kan da raskt hentes for hele befolkingen.

Ser kommunen noen verdi av dette i ei bygd som ligger langt unna nærmeste legesenter etter at det i Vuku ble nedlagt?

HIL blir indirekte berørt av nedleggelsen:

Helgådal IL har både aktive skiløpere og mosjonister. Vi legger til rette for at befolkningen skal komme seg ut og utvikle en positiv livsstil, noe som utgjør en investering for god helse. Dette drifter HIL av egen kasse, både drivstoff, tråkkmaskin og arbeidskraft. Utallige timer legges ned fra lagets medlemmer for å holde våre skitraseer åpne. Det ryddes og prepareres både sommer og vinter.

Alt dette er med på å bidra med mye positivitet, ikke bare i Helgådal, men for hele verdalssamfunnet. Bidrag i form av helse, trivsel, opplevelser og fysisk aktivitet.

Helgådal Idrettslag