Jeg etterlyser sunt «bondevett» hos beslutningstakere. Johaug- og ulvesaken er skremmende eksempler på hvor galt det kan gå ved regelrytteri, fravær av innsikt, dømmekraft og sunn fornuft. Er fullstendig enig i innlegg vedr. Johaugsaka i TA 28.02. og 06.03. av henholdsvis Jarle Tufta og Karstein Fredin. Utfordrer TA til å trykke disse innleggene en gang til, da innholdet blir mer og mer aktuelt.

Dette kunne jeg lese på tekst-TV 09.02.17: «Monikas mor krever at Elden fjernes. John Christian Elden forsvarte politimesteren som hadde ansvaret da Monika-saken ble henlagt som selvdrap. Nå forsvarer han mannen som er dømt for å ha drept åtteåringen. – Uheldig og ganske utrolig, mener morens bistandsadvokat.»

Hva er det noen av advokatene får seg til å gjøre? Monikas mor har lidd nok i denne saken. Noen skulle hatt myndighet til å fjerne enkelte advokater og dommere fra saker som har med barn og barnefordeling å gjøre.

Dette gjelder både i svenske og norske rettsystem. Det utføres skitne triks på begge sider av landegrensene. Saker snus på hodet. De gjennomskuer ikke psykopatens løgner. Eller kanskje de utnytter løgnene for alt de er verd. Rettsystemet er en gavepakke til psykopaten. Det setter barns rettsikkerhet i fare. De har ingen begrensninger når det gjelder å spolere motpartens bevis og dokumentasjon. Dette fører til urettferdighet, utrygghet, overgrep, ødelagt barndom og dårlig helse både hos barn og pårørende. Hjelper ikke å være god i «gammelt» lovverk og samtidig benytte uærlighet for å vinne saker.

To av mine barnebarn har fått barndommen ødelagt grunnet dette. Det er to barn for mye. I denne saken har også barnevernet i begge land sviktet helt grunnet manglende kompetanse og udugelighet. Her har også aktor i en av sakene, åtte saker så langt, forhåndsdømt mor med stort oppslag på førstesida i TA med et innhold som ikke hadde noe med virkeligheten å gjøre.

Svenske aviser har også produsert historier vedrørende saken som det ikke går an å kjenne seg igjen i. Myndighetspersoner har hele veien vært med på å utføre vold mot barna. Systemene beskytter seg selv. Ingen har vært modige nok til å innrømme at de har gjort feil. Dette er myndighetspersoners største svakhet.

Vi har samlet all leserdebatt på ett sted. Klikk på bildet.

Når en har mistet respekten og troen på rettsystemer, dommere og advokater er Kong Haralds leveregel en av samfunnets aller beste og til stor trøst: «Du må være ærlig i alt du gjør. Alt annet blir gjennomskuet.»

Denne regelen burde gjelde oss alle og den krever full åpenhet på alle plan.

Gerd Bragstad

(mormor)