Den 23.desember i fjor vedtok FNs sikkerhetsråd nok en resolusjon mot Israels bygging og utvidelse av bosettingene i de områdene de har okkupert i palestinske områder.

Den store overraskelsen var at USA ved utenriksminister John Kerry denne gang var med på dette laget og ser litt av sannheten

Jeg vil gjengi litt av innholdet i talen han holdt i sikkerhetsrådet:

Han angriper Israel for de okkupasjoner de har begått på Vestbredden.

Siden Oslo-avtalen i 1998 bosettingsbefolkningen økt med 270 000.

Dette har – ifølge Kerry – ikke noe med Israels sikkerhet å gjøre. Mange bosettinger øker faktisk sikkerhetsbyrden for de israelske forsvarsstyrkene.

Det finnes 80 bosettinger hvorav mange er plassert på steder som gjør det umulig å danne en sammenhengende levedyktig palestinsk stat. De må fjernes.

John Kerry hadde følgende avslutning på sin tale i FN; «Ingen som tenker seriøst på fred kan ignorere problemene bosettingene skaper for denne freden.»

Norges aksept av den apartheidpolitikken Israel fører overfor palestinerne er en skam.

Jeg har nå to kamerater som Israel nylig har definert som en sikkerhetsrisiko, og nektet dem innreise til Israel.

Jeg kan forsikre alle om at journalist Peter M Johansen og Berit Aaker ikke er noen «sikkerhetsrisiko.»

Vi har samlet all leserdebatt på ett sted. Klikk på bildet.

Det er dessverre slik at alle partier til høyre for SV (-Kåre Willoc) direkte eller indirekte støtter Israels overgrep. Mitt håp er at folk som ser galskapen ikke stemmer på disse partier.

Det er også illustrerende at norske myndigheter ikke protesterer på at norske borgere blir nektet innreisetillatelse med helt meningsløse begrunnelser.

Det er mange som trenger en innsprøyting av sannhetsserum.

Arnfinn Monsen