Roger Rein er ansvarlig redaktør i Innherred.

Riksantikvaren har satt det moderne tilbygget ved den gamle rektorboligen ved lærerskolen i Levanger i en form for gapestokk. Det går fram av en ny bystrategi som er utarbeidet og som skal tjene som rettleder for hvordan en kan bygge nytt i bevaringsverdige områder. Nybygget i Kirkegata brukes som et av flere skrekkeksempler på hvordan ting ikke skal gjøres.

Les også: Riksantikvaren blander seg ikke inn i tilbygget som flere kritiserer, men sier at de kanskje bruker det som lærdom

«Tilbygg i Levanger som i stor grad svekker verdien av den gamle rektorboligen», er ordene som blir brukt i Aftenpostens omtale fra sist helg. Her står riksantikvar Jørn Holme sammen med klima- og miljøminister Vidar Helgesen om saken. Lokalavisa har tidligere omtalt saken: «Et eksempel på en uheldig kontrastering som i liten grad viderefører – enn si styrker kvalitetene til bygningsmiljøet», var ordene Riksantikvaren brukte i et brev fra januar i år, som svar på en henvendelse fra utflyttet levangsbygg Fritz Wahlstrøm. Wahlstrøm er en av flere reagerte på nybygget, og som utfordret Riksantikvaren til å ha en mening om bygget.

(Lederkommentar i Innherred 28. mars 2017)