Nei til bompenger!

Men i regjering med Høyre og to samarbeidsparti som elsker bompenger blir det vanskelig, skriver Harald Berg i Levanger FrP.

Da Norge presenterte seg som en oljenasjon først på 70 – tallet, sa daværende statsminister Trygve Bratteli noen bevingede ord, nemlig at «oljen tilhører folket».

FrP har, som eneste parti, nei til bompenger som en av sine viktigste kampsaker, men når man sitter i regjering med Høyre og to samarbeidsparti som elsker bompenger, da blir det vanskelig.

Oljefondet eller pensjonsfondet er medio mai 2017 på 8 tusen milliarder (8 000 000 000 000) kroner, drøyt 7 ordinære statsbudsjett, og i fondets forvaltningsmandat står det at «Fondet skulle derfor investeres langsiktig, men slik at det var mulig å ta i bruk ved nødvendighet».

Hvorfor bruker man ikke midler fra fondet for å bygge veier, når det står så dårlig til med de ordinære budsjettene, å bygge nye veier er vel en nødvendighet?

Men så sier man at fondet skal «spares» til kommende generasjoner, og hvem er det og når skal man bruke de store pengene? En generasjon er ca. 30 år, og nå er vi på overtid for den første generasjonen, så når skal man ta i bruk oljefondets midler?

Før den første bomringen ble åpnet i 1991 i Trondheim, fremmet undertegnede et forslag til bystyret om å legge på bensinprisen i stedefor å etablere en bomring, men ble nedstemt, man ville rett og slett ha bompenger. Nå er det klart at ved etableringen av en ny firefelts E 6 fra Stjørdal til Steinkjer så blir det bompenger, dyre bompenger, og la oss da tenke nytt.

Bruk 4 prosent av oljefondet, det blir 360 milliarder av et nåværende oljefond på 8 tusen milliarder kroner til å bygge nye veier når de ordinære budsjettene ikke strekker til uten bompenger, slik at verdens mest avgiftsbelastede bilist slipper en ekstra belastning - «verdens rikeste land» har råd til det. Levanger FrP er klar i sin tale – nei til bompenger.

Harald Berg

Levanger FrP

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Portrettet

Bella Albertine

Å velge fra den italienske menyen er enkelt. Å finne ut hva man skal gjøre resten av livet er hakket verre.

Pensjonistene i Verdal er forbanna

Kommunen kritiseres for en ukultur og politikerne for å ikke høre på folket.

Plutselig ble bobilen overtent på E6

Føreren så flammer, og da stoppet han bilenn og tok med seg hunden ut. Like etter var bobilen overtent.

Korps på musikalsk frierferd i nabolaget

Ungdommene kjørte rundt i bandbussen og kjente på turnélivet.

Inga Berit Lein (36) skal delta i Farmen kjendis

Verdalingen er en av tolv kjendiser som blir å finne på TV-skjermen i den andre sesongen.

Håper på en ny folkefest - men serien viktigst

Trener Magnus Powell løftet litt på øyenbrynene da Rosenborg ble satt opp som motstander i cupen, men flyttet blikket fort tilbake på helgens kamp mot Elverum i OBOS-ligaen.

Verdal uten kapteinen og toppscoreren til Bodø

Men både han og lagkompisene tror Verdal klarer å hente med seg poeng fra det viktige oppgjøret i nord.

Godt å våttå om uka som gikk

Gjør ikke akkurat vei i vellinga

Veigraving påfører næringsdrivende en «kavring».

Andreas Stjernen lover å tale hoppernes sak

Andreas Stjernen ber lagkamerater og konkurrenter ta kontakt dersom de ønsker å ta opp noe med FIS. Sprova-hopperen er valgt inn i utøverkomiteen.

Optikeren vender tilbake

Henning Friedrich kommer tilbake til Levanger sentrum. Nå overtar han stafettpinnen etter en veteran som gir seg.