Det er med interesse vi leser innlegget til Geir Tore Leira den 11.7.2017 i Innherred. Vulusjølaget og Tomtvasslaget har for lengst akseptert at det innføres tvungen hytterenovasjon i hytteomtådene våre.

Hytteforeningene er imidlertid strekt kritiske til kvaliteten på hytterenovasjonen, og hvorvidt om praktiseringen av selvkostprinsippet er lovlig. Det siste er under utredning etter sterkt påtrykk fra hytteforeningene.

Leira viser blant annet til 30 års erfaring og opparbeid kompesanse. Det som er synlig for oss hytteeiere, er kvaliteten på oppsamlingspunktene og driften av disse. Den kan da ikke ha forbedret seg nevneverdig i denne perioden. Mange bilder og kommentarer i lokalavisa bekrefter dette, senest dette bilde tatt forleden dag av oppsamlingspunktet i et hyttefelt på Nesset i Levanger.

Sånn vil vi ikke ha det i hytteområdene ved Vulusjøen og Tomtvatnet. Leira sin påstand om høg kvalitet på hytterenovasjonen, står ikke til troende. Det er nettopp fraværet av den samlede miljøgevinsten hytteforeningene savner. Faktum er at IR allerede har Trøndelags høyeste gebyr på hytterenovasjonen. Dokumentert kvalitet står ikke i forhold til dette.

Hytteforeningene frykter hva nivået blir på avgiften når IR blir tvunget til å heve standarden på den. Det er på tide at praksisen som IR bruker i forbindelse med selvkostprinsippet, ettergås nærmere.

Arne Dag Pettersen

Vulusjølaget

Johannes Bremer

Tomtvasslaget