Nedlegging av Stekke kafé fra 1. august er en demonstrasjon av makt. Vi som har sloss for videre drift av kafeen har tapt. Et lite flertall i kommunestyret ble brukt til å trosse en brei folkelig opinion.

Stein Aamdal sammen med Kari Stene og Johannes Bjørgvik på Stekke kafé tidligere i år.

Trekløveret Bjørn Iversen, Arild Pedersen og Trine Reitan oppfordrer det «politiske» Verdal til å vise ildsjelene bak Stekke kafé respekt og anerkjennelse. I dag, knappe uka før kafeen nedlegges har de ansatte ikke fått informasjon om hva de skal gjøre etter 1.august. De er ikke oppsagt og har heller ikke sagt opp sjøl. Mange veit at drifta av Stekke kafé er livsverket til Kari Stene. Måten administrasjonen i Verdal kommune behandler henne på vegne av det «politiske» Verdal er uverdig og krenkende.

Les innlegget fra Iversen, Pedersen og Reitan: Ny giv i aktivitetstilbudet på Stekke

Trekløveret Bjørn Iversen, Arild Pedersen og Trine Reitan setter folk som trenger hjelp opp mot hverandre. De hevder at fortsatt drift av Stekke kafé ville vært forfordeling av beboere i omsorgsboligene på Stekke. De hevder at nedlegging av kafeen vil bidra til mer rettferdig fordeling av ressursene. Den argumentasjonen holder ikke vann.

Forebygging vil nesten alltid koste penger, forebyggingstiltak er ikke noe overskuddsforetak i seg sjøl. At kommunen har subsidiert drifta av kafeen med 400.000-700.000 årlig bør ikke være sjokkerende. Resultatet av forebygging må måles andre steder enn i driftsbudsjettet for forebyggingstiltaket.

Driftskostnaden for bare 1 sykehjemsplass er langt over 700.000 kr.

Den omsorgsfulle måten Kari Stene har drevet Stekke kafé, har bidratt til å holde driftsbudsjettet for helse og omsorgssektoren i Verdal kommune nede. Nedlegginga av Stekke kafé setter en stopper for det.

Stein Aamdal