Vi har 35 folkevalgte som bestemmer helsepolitikken i kommunen. Heldigvis at det gjøres i vårt lokaldemokrati. Vi som bor i bygda vet selv best hvordan det kan legges til rette.

Jeg tenker at slik skal det ikke være. En annen løsning burde vært mulig. Jeg vet at enkeltsaker ikke blir kommentert. Jeg tror de 35 folkevalgte har lest det samme som meg. Da håper jeg de kan se på nytt om det kan være noe som kan endres i de kriterier som legges til grunn for tildeling av sykeheimsplasser. Det er mange bestemmelser, lover og regler å forholde seg til. Likevel må det være lov å komme med noen lokale tilpasninger som åpner for å vektlegge behovet for omsorg. At det blir ivaretatt tilstrekkelig.Vi må ha nok sykeheimsplasser. Det bør ikke bli en knapphetsfaktor. Så mener jeg at det må være en tverrpolitisk enighet om helsepolitikken. Da kan det være lurt at det noen ganger vil være nyttig å møtes til samtaler over partigrensene.

At tomta for helsehuset blir der den er bestemt er et riktig valg. Først og fremst for nærhet til Verdal Bo og Helsetun. Det kan være kostnadssparende og kunnskapshevende, tror jeg. Jeg har lenge tenkt på at «idrettsplassen» er den riktige plassen. Da så jeg for meg at det ble et område for demente med tett bebyggelse, hage og «gater» og felles bygg for å være sosial og sammen. Slik blir det ikke, men Helsehuset med mer innhold kommer til å bli bra. Det skjønner jeg, men det koster litt mer. Hvordan helsebudsjetter skal finansieres blir en stor utfordring fremover, nå som antall eldre øker. Jeg vil tro at både Erna, Jonas, Trygve og Siv med flere må bidra for å komme dit vi vil med en god sosialpolitikk for eldre.

Kjell Woll Sigurdsen

Forbregd/Lein