Driftsresultatet (EBIT) svekket seg 20 millioner kroner til 60 millioner kroner i første kvartal. Justert driftsresultat før avskrivinger og gjeldsutgifter (EBITDA) endte på 106 millioner kroner, mot 101 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Kværner, som har det vesentligste av sin virksomhet i petroleumsnæringen, peker på en svært vanskelig markedssituasjon som følge av fallet i oljeprisen. At overskuddet holder seg noenlunde stabil, skyldes målrettede kostnadstiltak.

– Resultatene vi nå leverer viser at Kværners organisasjon har gjennomført forbedringene med full kraft i løpet av de siste årene. Vi er sikre på at vi kan gjennomføre ytterligere kostnads- og produktivitetsforbedringer hvis vi kan koordinere initiativene mellom oljeselskapene og leverandørene gjennom hele verdikjeden, sier konsernsjef Jan Arve Haugan.

Ordrereserven var på 12,1 milliarder kroner ved utgangen av årets første kvartal, sammenliknet med 14,3 milliarder ved utgangen av 2015. Ordreboken gir Kværner et solid utgangspunkt for det utfordrende markedet i 2017 og 2018.