Da Øras dager tok over for martnan i Verdal i fjor, var en av tankene at arrangementet ikke bare skulle oppleves som en martna, men et opplevelsestilbud over flere dager. I dag er det åpning på årets Øras dager og leder Arnstein Langåssve forteller om flere nye aktiviteter. Han er spesielt spent på et spesielt besøk lørdag.

- Vi har vært heldige og får Norges Skiskytterforbund på besøk. De tar med smøretrailer og har også barneaktiviteter med laserskyting på gevær og andre aktiviteter for mindre barn. Også kan man komme hit for å få smøretips, forteller Langåssve.

Ifølge generalen for Øras dager skal en profilert skiskytterdame dele ut premier.

Sirkus

Han trekker også frem sirkusskolen som et nytt arrangement komiteen ser frem til. Fredag og lørdag står det åpent sirkusskole på programmet. Sirkus Anda kommer for å la barn og ungdom prøve seg på sirkusaktiviteter og ansiktsmaling.

- Ellers så har vi blant annet det tradisjonelle elveløpet og hittegodsauksjon. Demonstrasjon av blålysetatene er også en gjenganger. Vi skal også ha en underholdningsbolt hvor par-tre sangere fra Cabaret Kongerike kommer og synger, sier Langåssve.

I forbindelse med Verdals sentrumsplan som skal legges frem i høst, arrangeres det lørdag en paneldebatt. Berit Fikse er møteleder og blant deltakerne finner vi politikere Marit Voll (Sp) og ordfører Bjørn Iversen (Ap). I tillegg deltar aktører fra næringslivet.

Ommøblering

Onsdag var 52 boder påmeldt. Det er åtte flere enn i fjor.

- Også er det sånn at vi nok en gang har forandret litt på bodene. De blir i år litt nærmere Amfiscenen slik at vi bruker mer areal rundt den. Vi prøver i tiden fremover å optimalisere så mye som mulig. Vi må teste ut og prøve oss fram og håpe at folk synes Øras dager blir bedre og bedre, sier Langåssve, som mener tittelen Øras dager gir mulighet til å tenke annerledes enn martna.

- Vi kan tenke annerledes og ha andre typer opplevelser enn det folk assosierer med martna. Ved å hente et gammelt navn, blir det litt nostalgisk og samtidig gir det mulighet å tenke nytt, sier Langåssve.

Berit Fikse er møteleder for paneldebatten om Verdal sentrum lørdag.