I sykkelbyen, trehusbyen og universitetsbyen handler det om det særdeles fartsfylte gateritt-NM denne St. Hanskvelden, og arrangementet startet med kvinner senior klokka 16. Nå har junior-guttene laght ut på sine mange runder gjennom Levangers gater, og siden går det slag i slag.

Krevende ritt

- Gull var selvsagt målet, og det er herlig å lykkes her. Traseen var veldig krevende og tøff - med masse utfordrende svinger i hver runde. Dette var et flott løp, sier triumfator Pernille Larsen Feldmann, som vant junorklassen foran klubbvenninne Amalie Lundro mens Hortens Martine Gjøs tok bronsen.

Klokka 18.30 skal landets beste kvinnelige syklister gjøre opp om NM-tittelen, før herrer senior avslutter. Våre beste menn kjører avgårde klokka 19.45, og passerer ikke mål ved rådhuset før klokka har passert 21 i kveld.

Gratis inngang

Nå ved 17.30-tiden er det flotte forhold i Levanger, men det er skumle skyer i anmarsj - og rytterne kan få slite med mye regn og glatte gater senere i arrangementet.

- Vi håper oppholdsværet vedvarer, og at riktig mange strømmer til sentrum i kveld. Det er ikke hver dag vi har sykkelproffer i Levanger, sier arrangementsbas Inge Johansen.