Glåmdals Mikkel Eide (t.h.) tror han har vunnet, men NM-gullet glapp helt på tampen.

Flere ryttere har gått i asfalten, men det er ikke meldt om alvorlige skader etter at NM-arrangementet er drøyt halvveis. Juniorene er i mål, og i skrivende stund kjører landets beste kvinner i den tøffe traseen i trehusbyen.

I guttenes juniorklasse ble det dramatisk: Glåmdals Mikkel Eide tok seieren på forskudd, strakk hendene over hodet før målpassering, men helt på tampen suste Ringerikes Søren Wærenskjold fram og stjal tittelen. Den smakte for sistnevnte som tok bronse på fellestarten og sølv på torsdagens tempo.

Glåmdal-rytter Mikkel Eide åpnet med en langspurt i Håkon Den Godes gate, og trodde han hadde seieren i lommea. Han slapp styret og feiret gullet men på de siste meterne kom Wærenskjold raskt og snøt ham for gullet!

Det var bra med tilskuere langs løypa så lenge værgudene var på IL Sverres side, men nå er det bare de aller ivrigste som heier fram rytterne som imponerer under særdeles vanskelige forhold.

- Det var atskillig mer folk da vi kjørte i gatene her, ja. Da var publikum på alle kanter, men tiden har forandret seg, sier Sverre Matberg, en av Sverres norgesmestere i sykling fra 1950-tallet. Han var ringside sammen med andre sykkel-veteraner solm Joar Sandstad, Edvard Øfsti og Erling Lullau.

Herrenes seniorklasse starter ikke før klokka 19.45 - og dette feltet inkluderer flere proffsyklister - dog ikke våre aller sterkeste menn.