Innlegget "Ny giv i aktivitetstilbudet på Stekke" i Innherred 20. juli og Innherred.no skaper nye reaksjoner. Bjørn Iversen, Arild Pedersen og Trine Reitan får krass kritikk fra de som i dag har ansvaret ved kaféen.

Stått på i 15 år

- Fra 1 august blir det omlegging av kafeen står det i dagens avisutgave. Vi som jobber hører ingenting og har ikke fått oppsigelse ennå, sier Kari Stene og fortsetter: - Vi er frustrert over det som skjer, og beboerne har ikke fått noe oversikt. Vi har jobba og stått på i 15 år og syns vi har gjort en god jobb for Verdal Kommune, skriver Kari Stene på vegne av de ansatte ved kaféen i en epost til Innherred.

Det reageres også på at det er en sprik på 300000 kroner i tallene som oppgis om underskuddet de siste årene.

- Vi får ikke vite eksakte tall. Skal den som har hatt det daglige ansvar ha det på samvittigheta at kommunens penger er misbrukt?

De ansatte peker også på ordførerens uttalelser i siste formannskapsmøte der han sa at han tok ansvar for sine ansatte, noe de ansatte føler de ikke gjør.

Ordføreren sa på siste Formannskapsmøte at han tok ansvar for sine ansatte, noe de ikke føler han gjør.

Stoler på rådmannen

Ordfører Bjørn Iversen kan torsdag kveld ikke si så mye omkring de som jobber på Kafe Stekke i dag.

- Dette ligger klart innenfor området til rådmannen. Det vil helt sikkert bli håndtert i henhold til de lover og forskrifter som er nedfelt i kommunen lover og forskrifter.

- Blir det aldri ro rundt kafeen?

- Jeg håper det og har tro på dette. Det vil nå bli et tilbud til flere brukergrupper. Vi kan ikke forfordele noen, men sørge for å nå flest mulig med de ressursene vi har. Det er ledestjerna. Vi skal også huske at vi har støtte for denne omleggingen fra Rådet for likestilling av funksjonshemmede og eldrerådet. De er ikke negative, sier Iversen.

Nye aktivitetstilbud

Det er lagt opp til en rekke aktivitetstilbud den første måneden. Nye Stekke Kafé vil 1. august invitere til sommerkafé med musikk av Bård Bratli og Petter Andreas Røstad. Dagen etterpå blir det to timer strikkekafé i regi av Frivillighetssentralen. Torsdag 3. står det ingen ting på kalenderen, mens det 4. august er lagt opp til en times gåtur i nærmiljøet. Slik fortsetter det utover måneden, der noen turer krever påmelding.

Kari Stene påpeker at med det aktivitetstilbudet som er lagt opp til hadde det vært rom for dem som i dag driver kafeen.

- Samarbeid hadde vært mulig, men når ikke noe skal snakkes høyt om blir det mye frustrasjon blant de gamle som bor her, fremheves de Kari Stene og de andre som jobber ved kafeen. Det legges til et spørsmål rundt de nye aktivitetene: Hva koster dette?

Frivillig Verdal tar tak

Frivillig Verdal skal fra 1. august ha ansvar for å drifte enkel kaffeservering som er åpent for alle i åpningstiden. Samarbeid med Verdal frivillig gjør at det fortsatt vil være rom for sosialt samvær med mulighet for enkel servering i Verdal frivillig sin regi.

Aktivitetstilbudet vil ha åpningstid mandag til fredag 0900 – 1500 i oppstarten. Åpningstiden blir utvidet til to kvelder i uken og lørdager utover høsten 2017.

Matservering for de som bor i omsorgsboliger på Stekke blir ivaretatt gjennom kommunens helse- og omsorgstjenester.