- Vi stenger aldri døra for noen, understreker leder Gunnhild Bjørnes i Levanger Røde Kors.

Flere enslige

Undervisningsrommet i lokalet på havna kan egentlig ikke huse mer enn 30, men hos Røde Kors er det flust av hjerterom - selv om husrommet er begrenset. Alle rom i huset ble tatt i bruk, dermed ble det bord og sitteplass for alle som kom. Oppslutningen var større enn noen gang.

Julekvelden ble etablert i erkjennelsen om at stadig flere levangsbygger er enslige, og alene selv på julekvelden. Denne søndagen noterte man altså et rekordstort oppmøte - og gjester i alle aldre. Våre nye landsmenn var i et klart flertall, mange av dem kom for å feire nettopp det jula burde handle om: Fellesskap og samvær med andre.

Tok med hunden

- Jeg har vært her flere ganger, og syns det er helt topp å få feire julaften her. Maten er suveren, og her får du møte andre mennesker du sjelden treffer ellers, sier Synnøve Mostuen fra Momarka. Hennes bror, Olav, feiret dagen på LBAS, der julekvelden er noe annerledes enn på det internasjonale Røde Kors-huset på havna.

- Hit får jeg lov til å ta med hunden min også, og da er det ingen tvil om hvor jeg foretrekker å gå, sier Synnøve Mostuen.