Kenneth Aksnes har ikke lagt skjul på at han har vært oppgitt over manglende uteliv i Verdal sentrum, og i sommer sørget han for å gi verdalingene noe å glede seg over.

Mens byen venter på at et nytt permanent utested skal åpne i sentrum, tar Aksnes nok en gang saken i egne hender, og får med seg det spesielt sammensatte bandet Solen i ögonen til tidenes første Tindved-opptreden 2. juledag.

Vil gi sitt bidrag

Mest kjent er de naturligvis fra de årlige konsertene godt og vel midtsommers, selv om de også har opptrådt på andre tider av året ved enkelte anledninger.

– Jeg synes fortsatt det er trist at Verdal ikke har noe uteliv, så da må vi i hvert fall trå til når vi har mulighet til det, sier Aksnes.

Solen i ögonen er et band som hyller svensk rock, pop og visemusikk, og far Joar og sønn Kenneth Aksnes har hatt med seg en rekke dyktige musikere på laget. Så også når de holder sin første innendørskonsert på mange år.

Trøndersk festaften

Som om ikke andredagsfest var nok, så blir det full pakke på Tindved også sjette juledag. Da blir det Trøndersk festaften, og «Milevis» står for musikken, med Øistein «Fogerty» Mihle og Thomas Brøndbo som gjesteartister. Sistnevnte vil by på både egne og andres trønderske rockeslagere, mens Mihle profileres med «Creedence songs».

Milevis med Frode Moe, hans bror og flere andre musikere kompletterer det hele med både Gluntan-svisker og noe dansebandmusikk, på en kveld hvor aktørene både spiller hver sine seksjoner og har en fellesseksjon.

– Det blir en kveld med svært variert musikk, der dørene åpnes klokka åtte. Til sammen snakker vi om minst 45-50 låter på spilleplanen, sier Moe.

Ikke bare natta

Også Kenneth Aksnes oppfordrer folk til å komme seg ut litt tidligere enn vanlig, når den første festaftenen i jula finner sted 2. juledag.

Begge kveldene blir det solgt 400 billetter. Det er litt færre enn hva Sjuende far i huset vil slippe inn på sin Førjulsmoro 19. desember.

– Det har litt med settingen og hele opplegget å gjøre, for å sikre at det blir romslige og trivelige kvelder, sier Frode Moe og Kenneth Aksnes.

Brød & Cirkus

De to arrangementene har ikke noe med hverandre som sådan å gjøre, og er to helt uavhengige kvelder. Men Moe og Aksnes har samsnakket for å hindre at de går i næringen til hverandre. Felles er imidlertid et aldri så lite Brød & Cirkus-comeback på Tindved, idet de vil stå for baren med alle rettigheter begge kveldene.

– En stor takk til dem, med Trond Asgeir Lyngstad i spissen, sier Kenneth Aksnes og Frode Moe.

Både Solen i ögonen og Trøndersk festaften vil ha 20 års aldersgrense. Sjuende far i huset-konserten før jul har på sin side 18-årsgrense.