Under et repertoarslipp tirsdag formiddag kunngjorde Nord-Trøndelag Teater hva de skal satse på i året som kommer. Planen inneholder 10 oppsetninger, i form av både gjestespill, egenprodusksjon og samarbeidsproduksjon.

Selv har teateret laget «Snøhula» og «Fysikerne». Sammen med Trøndelag Teater presenterer de «Cora og friheten», mens flere andre aktører er delaktige i «Tilføyelser», «Den blå tid», «Snåsamannens sang» og «The Trond Wiger fucking life show». Sistnevnte er faktisk en blanding av hip hop og teater, og har høstet god kritikk hittil.

Av gjestespill er det Innspælls «Västmannen» og Adamseplenes «Alle tiders julebord» som står på 2016-menyen. Dans i Nord-Trøndelag vil også bidra med sin forestilling kalt «Juryen». Tre av disse ti oppsetningene er også urpremierer. Verken Snøhula, Snåsamannens sang eller Cora og friheten har blitt vist før.

– Det er et omfangsrikt program. Vi håper vi kan nå bredt ut, selv uten det kommersielle, kommenterte teatersjef Nora Evensen, og pekte på at de store publikumsgarantistene mangler.

Forventer nedgang etter eventyrlig høst

I løpet av sitt halvår i sjefsstolen har Evensen vært med på en veldig hyggelig høst for teaterets del. Besøkstallene skal være omkring 15 000 totalt. Hele 83 prosent av billettene ved egen- og samarbeidsproduserte verker ble solgt. Selv om gjestespillene ikke har vært så populære som man kanskje håpet, har de siste seks månedene totalt sett vært mer enn godkjent.

– Vi har hatt en eventyrlig høst og solgt godt. Det har til tider vært rift om billettene. Hva mer kan man ønske seg? spør Evensen.

Neste år, med flytting til det nye teaterhuset og en litt annen strategi, regner teateret dog med et noe dårligere besøk enn i 2015.

– Vi skal bevisst prøve å nå ut i flere kommuner. Da må vi tåle lavere besøkstall. Vi skal ut til flere og lage et breiere publikumsgrunnlag, sier teatersjefen.

– De store publikumsvinnerne mangler, men det er ikke nødvendigvis dit vi skal, heller. Mandatet vårt er kultur ut til folk der de bor, understreker Evensen.