Etter storsuksessen fra fjoråret, har Verdal Teaterlag i samarbeid med teaterselskapet Innspæll satt opp forestillingen Vinsjan på kaia nok en gang. Det var store forventninger, og disse ble virkelig innfridd denne romjulskvelden.

Imponert, rørt og stolt publikum

Publikum ga ensemblet stående applaus etter endt forestilling. Ordfører Bjørn Iversen var tilstede, og forestillingen innfridde uten tvil forventingene hans.

- Det har vært en forestilling som forventet. Vi har blitt vant med høy kvalitet og prestasjoner, og det er dette som vi assosierer med Verdal Teaterlag, fortalte Iversen. Også tidligere rådmann Rudolf Holmvik var tilstede, og han lot seg imponere over hvordan teaterlaget har klart å opprettholde suksessen fra fjoråret.

– Det er en stor oppsetning, og det er krevende å sette opp en storsuksess fra i fjor på nytt. De har lyktes godt med det, og vi skal være glad for det, sa Holmvik.

De yngre møtte også opp for å få med seg kveldens nypremiere, og også til de falt forestillingen i smak. Søsknene Yngvill og Odin Haga fortalte om at de både ble rørt og stolt over oppsetningen.

– Det var artig å se det på nytt. Jeg blir veldig rørt av forestillingen, og spesielt på slutten. Det var kjempefint, sa Yngvill Haga.

– Dette var fantastisk. Selv var jeg med i fjor, og det var virkelig morsomt å se at det ble suksess igjen. De gir alt, og jeg ser frem til de kommende årene. Det er en stolt verdaling som står her i dag, fortalte Odin Haga.

Lykkelige etter nypremieren

De som står for oppsetningen har vært meget spente de siste dagene, og var lettet og lykkelig da kveldens nypremiere var over. Regissør Arnulf Haga fortalte om hvor dyktig ensemblet har vært.

– Det har vært en ganske spesiell prøveperiode grunnet ny hovedrolle. Ensemblet har vært veldig imponerende. Vi må holde skjema, og være organiserte i det vi driver med. Dette har vi klart meget godt, fortalte Haga. En av hovedrolleinnhaverne, Ida Kirkholt Myhre var strålende fornøyd etter forestillingen.

– Det var styggartig. Det er noe med å komme i denne prosessen vi var i for et år siden, og man skal klare å mobilisere og finne tak i ting som var der den gangen, sa Kirkholt Myhre.

Løp og kjøp

Leder i Verdal Teaterlag Lars Børre Hallem var også fornøyd etter kvelden. Han forteller om at billettene rives vekk, og man kan ikke sitte å vurdere men man må handle nå.

– Jeg er meget fornøyd. Det er skummelt på et vis å sette opp det igjen, men når jeg vet hvordan alle her jobber, så blir det ikke noen grunn til å tenke at det er skummelt. Alle innfridde til de grader. Nå er det bare å løpe og kjøpe billetter, for allerede er det solgt 2000 stykker. Man kan ikke tenke og vurdere lengre, men nå må man føle sin besøkelsestid å kjøpe billetter før det er for sent, fortalte Hallem.

Alle som befant seg i Aulaen på Verdal forlot lokalene som glade sjeler, og det virker som det går mot nok en suksessperiode med Vinsjan på kaia av Verdal Teaterlag og Innspæll.