Singelen som slippes fredag er en av ti låter på Odels debutalbum «Ein dag te», som kommer ut 29.februar.

Tidligere har bandet gitt ut en EP med samme navn som bandet.

Skrev til farmoren

Sander Steinsli (19) er både låtskriver og vokalist i det unge bandet med base i Leirådalen. Tittelen på albumet har med skuddårsdagen å gjøre.

Men først er det altså en singel, med et alvorlig tema.

– Kort fortalt handler låten om at man plutselig kan få en tøff periode i livet, kastet rett i fanget på seg. Sangen tar for seg forskjellige måter «børa» kan komme rasende på en. Ett av versene er skrevet til min farmor, som mistet farfar på grunn av sykdom, sier Steinsli.

Lokalt produsert

Det nye albumet er produsert i Stabburet studio hos Sverre Bjarne Inndal.

– Sverre Bjarne fungerer bra som produsent, og studioet i Inndalen er tilpasset sjangeren, sier Steinsli. Albumet vil i tillegg til å bli distribuert til Platekompaniet bli lagt ut for salg på bensinstasjoner.

– Målet med plata er å komme på radio, og dessuten få noen festivaloppdrag, sier frontfiguren i det lokale folkrockbandet - som tidligere kalte seg «Mjølsekk Læmpers». Det hører også med til historien at Magnus Hestegrei og Sverre Bjarne Inndal har bidratt med hver sin sangtekst på albumet som slippes den siste dagen i februar.

Fire unge musikere

I tillegg til Sander Steinsli består «Odel» av Tore Gustavson (19), Håkon Borgen Hermann (19) og John Henrik Wohlen (18).