En lang rekke store artister blir nå bekreftet til Trondheim Jazzfestival i mai. Deriblant Jarle Bernhoft, Take 6 og Ola Kvernberg. Take 6 fra USA kan blant annet vise til ti Grammy-priser og har sunget med flere av bransjens største artister. Det blir også blues og roots-musikk med Hans Bollandsås og Andreas Hellkvist og Vetle Larsen i løpet av festivalen, hvor en anerkjent verdaling blir satt i fokus.

Asmund Bjørken fra Verdal feires i en egen avdeling under festivalen. 82-åringen er landets eldste aktive jazzmusiker, ifølge avisen, og under jazzfestivalen skal en rekke ulike gjester være med på å feire at han har stått på scenen i hele 70 år.

- En ekte spellemann feirer 70 år som artist. Det er utrolig. Asmund er landets eldste aktive jazzmusiker. Han har spredt glede i flere mannsaldre, og nekter å gi seg. Asmund mottok Trondheim Jazzfestivals første Ærespris i 2004. 12 år etter skal vi hedre ham med en real festkonsert. Konserten vil vise hele Asmunds musikalske bredde, skriver Trondheim Jazzfestival på sine hjemmesider og opplyser at feiringen tar sted på Dokkhuset på avslutningsdagen 8. mai klokken 14.