Marte Hallem er opptatt av koordinering, og i hvor stor grad teateroppsetninger og arbeid skal styres.

- Blir alt bedre ved å sette dette i system, eller vil det dempe kreativiteten og faglig utvikling?

Stor seminarinteresse

Seminaret «Videreutvikling av teater i Verdal samlet fullt hus på Brikken lørdag. Representanter og ildsjeler fra de ulike miljøene møttes for å diskutere og tenke høyt i lag.

Utgangspunktet for seminaret er at Verdal er en av landets sterkeste teaterkommuner med en god blanding av erfarne profesjonelle aktører og et rikt og bredt teatermiljø. Tindved Kulturhage og næringshagemiljøet i Brikken inviterte i samarbeid med Verdal kommune til seminaret som viste at det er behov for en diskusjonsarena.

Tenke nytt

Marte Hallem innledet seminaret sammen med Arnulf Haga. Begge er opptatt av at teaterkommunen må ha ambisjoner, samt vilje og evne til å tenke nytt for å komme videre.

Hallem poengterte den genuine teaterinteressen – som ligger i bunn hos de profesjonelle.

- Vi er ildsjeler, og det er et godt utgangspunkt. Hadde det vært rent kommers som hadde vært drivkrafta, så hadde dette vært noe helt annet. Det er ikke det som kjennetegner de profesjonelle miljøene i Verdal, var beskjeden fra Hallem.

Teaterforum

I oppsummeringen fremhevet Proneo-leder Per Anders Folladal fellesønsket om et nytt teaterforum.

- Vi får aldri et forum som har instruksjonsmyndighet. Vi trenger ikke bokser og kart, og ikke vedtekter. Vi skal heller ikke gjenopplive hovedutvalget for undervisning. Det er helt andre prosesser som kan drive dette videre. Vi må skape et sted som er så interessant å møtes at folk møter opp fordi de er redd for å gå glipp av noe, sa Folladal.

Styggdalsnemnda

Spørsmålet om Styggdalsnemda dukket opp på seminaret, men det var enighet om at en revitalisering av den ikke er svaret for å ta dette videre.

- Styggdalsnemnda var noe som passet i den tiden, nå er vi på utkikk etter en annen arena og en annen type struktur, refererte Folladal. Spørsmålet om hva slags forum og hva slags navn dette skal bli, henger i luften. Kulturforum, teaterforum, dialogarena, Talia og Kultar er begrep som brukes.

Næringsmiljøet i Brikken vil sammen med kommunen ta innspillene fra seminaret videre. Leif Terje Nilsen, daglig leder i Tindved kulturhage, følte det hadde kommet mye ut av seminaret.

- Vi tar ballen videre, sammen med dere. Vi har behov for å snakke i lag, konkluderte Nilsen og fikk støtte fra virksomhetsleder Ingvild Aasen fra kommunens kulturkontor.