Det er ikke noen tvil når vi møter han i kantina ved det nye universitetet på Røstad, hvor han for tiden er timelærer i sang.

Mer likt enn Gislefoss

Han ER sønn til sin far – fylkesmannen. Det er ikke bare den yngre værmann Gislefoss som er snytt ut av den berømmelige nesen til sin far, men han tror ikke de musikalske gener kommer der ifra.

–Nei, jeg tror ikke det. Det er nok mer fra morssiden, men hvis jeg skal snakke om arv, så tror jeg de har hoppet over en generasjon, slik at jeg nok har det meste fra min morfar, humrer operasanger Ola Marius Ryan.

For han er virkelig det. Utdannet fra Operahøyskolen i Oslo som det het i den tiden. Etter avsluttet skole bodde han i Oslo i mange år, og jobbet for det meste som frilans rundt omkring i Norges land.

På hjemmebesøk

Nå står imidlertid fødebyen Levanger for tur. Ryan bodde nemlig sitt første leveår her mens hans far var student ved lærerskolen. Nå bor han i Stjørdal med kone og to barn.

Nå er det imidlertid turneen med forestillingen «Tenorane med en Horn i sida» som har fokus.

Sammen med vestlendingene Henrik Hundsnes, Aasmund Kallestad og Steffen Horn på piano, er planen å avholde cirka 30 forestillinger i løpet av 2016.

«Kjekke menn i dress»

Røstad scene er arena torsdag 11. februar klokken 20. Her blir det vakker sang i nynorsk drakt, men vi får også se de seriøse sangere med «selvironiske betraktninger, ville historier om usannsynlig kjærlighet og ikke minst kjekke menn i dress», slik det står i forhåndsreklamen.

Konsertlokalet skal dekkes til med småbord og levende lys, slik at det blir kun 80 billetter som legges ut for salg. Levende lys og opera. Hva venter dere på – romantiske menn?