Da Innherred ankom Heimtum forsamlingshus i Leirådal et kvarter før forestillingen skulle starte fredag kveld, var det allerede kø langt ute i gangen.

Bak billettbordet traff vi en spent programsjef Tor Dybdal-Holthe. Han ville på ingen måte ta på seg noe av æren aftenens forestilling, men han kan ikke stikke under en stol at han er det faderlige opphav til hovedrolleinnehaver Olav Dybdal-Holthe.

Og junior leverte varene til toppkarakter, men han var ikke alene. En ting er de som har de ledende rollene, men det er nok nesten like vanskelig å prestere på topp når man skal inn på scenen flere ganger i korte sekvenser.

Dette viste de unge skuespillerne å beherske til fulle. Vi ble imponert over timing, og hvor godt alle dansenumrene satt med mange på scenen samtidig, og dette selv om det sikkert var premierenerver med i bildet også.

Stolt varaordfører

Det var ikke uten grunn at det satt en stolt varaordfører på første rad. Silje Sjøvold slutter ikke å la seg overraske over teatermiljøet i kommunen.

- Dette er flott. Og tenk en så stor forestilling med så mange involverte i lille Leirådal. Jeg må bare gratulere, sa en stolt varaordfører.

Stolt var også spellagets leder Hjørdis Ramberg, da vi fikk huket tak i henne like før vi skulle dra.

- Uff ja, jeg har vært spent, men dette gikk kjempebra. Jeg vil takke alle både på og utenfor scenen for innsatsen. Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen.

Det skal tilsammen spilles 11 forestillinger til midten i mars. Allerede lørdag ettermiddag og søndag kveld har de som ønsker å få med seg Oliver Twist i Leirdådal muligheten. Da venter nye forestillinger.

Se forøvrig bildegalleri øverst i saken fra premiereforestillingen.