Tindved Kulturhage opplyser mandag morgen at Marte Hallem er ansatt som prosjektleder i selskapet. Det vil være en 100 prosent stilling, og 38-åringen vil starte i jobben i august.

– Vi ser virkelig frem til å få Marte med på laget, og er sikre på at hennes kompetanse og nettverk vil komme kulturnæringene i Nord-Trøndelag til gode, sier daglig leder Leif Terje Nilsen.

Rikelig og bred erfaring

Marte Hallem har drevet egne selskap innen kulturnæring de siste åtte årene, der hun har vært manusforfatter, artist, programleder, skuespiller, dokumentar-skaper, produsent og prosjektleder.

Før den tid jobbet hun innen media, med seks år som journalist i Adresseavisen og tre år som kommunikasjonsrådgiver i fylkeskommunen.

– Årene som selvstendig næringsdrivende har lært meg mye om å lage næring av kultur, og jeg tror jeg kan bidra med en del kunnskap og kompetanse som andre vil kunne ha glede av, sier Hallem.

Vil fortsatt jobbe kreativt

De siste årene har hun etablert produksjonsselskapet Scene Midt. Der vil hun fortsatt ha en rolle, men nå som manusforfatter og idemaker - og ikke instruktør og produksjonsleder.

– Vi har inngått et samarbeid med andre som skal ta seg av det, sier Marte Hallem.

Hun skrur ikke av den kreative hjernen selv om hun nå starter i full stilling som prosjektleder ved Tindved Kulturhage.

– Å skrive og lage tekster og musikk er en måte å leve på for meg, og jeg vil fortsatt holde på med det. Men på dagtid har jeg lyst til å utvikle Trøndelag som kulturregion, sier Marte Hallem.