- Både populærmelodier som vi hører jevnt på ulike radiokanaler og norske melodier som er signert av for eksempel Kari Bremnes og Lynni Treekrem, sier leder Berit Flatås i damekoret Corevi.

Gjesteliste

På konserten har de med seg flere aktører på gjestelisten.

- Markus Hoff Sjøbakk og Ingebjørg Aasenhus er to av Innherreds kommende kulturkometer som viser seg frem. Tross sin unge alder er ingen av de to ukjente med å stå på scener, så her er det gode muligheter for å høre svingende takter fra unge kulturpersonligheter, sier Flatås.

Skogn mannskor er også å finne på gjestelisten.

- Det tradisjonsrike mannskoret vil bli en fin supplering til damekoret Corevi. Skogn mannskor, som har vært en av distriktets tradisjonsbærere innen mannskor i mange år, har hatt et tett program gjennom hele våren men tar seg tid til musikalske krumspring på Corevi`s vårkonsert, under ledelse av sin dirigent Inga Rennemo Johansen, forteller Flatås.

25 synger

Corevis dirigent er Eva Marie Meådal. Hun stiller med et program som inneholder både sang, solfège og diktlesing. Solfège er en måte å fremføre ulike klangmønstre på som kanskje ikke er så kjent blant alle men som gir flotte samklanger uten at det ligger noen tekster bak. Dirigent bruker da kun enkle håndsignaler og bevegelser for å få frem de unike samklangene.

Flatås forteller at Corevi har økt medlemstallet fra 15 til 25 aktive medlemmer de siste to år.

- Mange kor har hatt litt motvind i seglene og slitt litt med rekruttering i en periode nå. Disse damene er imidlertid blitt mer ettertraktet som kor, sier korlederen.