Alejandro Fuentes har blitt en liten verdalskjenner de siste årene. I 2012 var han med på MOT-konsert ved Verdalsøra ungdomsskole, og i forlengelsen av det deltok han også på Vømmølfestivalen hvor han var med i en noe merkelig rulle ski-konkurranse.

Like før jul i 2014 opptrådte han i Håkon Ricardo-satsingen «O helga natt», en populær julekonsert i Stiklestad kirke.

Før jul i fjor var han med på juleavslutningen til Verdal videregående skole, og i juni i år var han tilbake samme sted når de hadde MOT-turneen på besøk.

– Da var jeg innom Talia på snarvisitt. Det så ut som en veldig fin arena for konserter, som jeg håper verdalingene benytter seg av. Jeg ser i alle fall frem til å få opptre der, sier Fuentes, som i det hele tatt gleder seg veldig til å besøke Verdal og opptre igjen.

Ble landskjent i 2005

Faktisk var han vel her allerede sommeren 2005, da det var en Idol-konsert i Folkeparken med flere av de lovende artistene som samme vår konkurrerte i det populære TV2-programmet. Både Tone Damli Aaberge, Jorun Stiansen, Christian Stenseng, Eva Weel Skram, Cindy Hovde og altså Alejandro Fuentes stod på scenen.

Det var våren 2005 at folk flest ble kjent med Fuentes, hvor han med kledelig beskjedenhet og stillferdig sjarm seilte opp som en av de store favorittene i Idol.

– Blir det gjenhør på Talia med noen av låtene som folk flest forbinder deg med?

– Ja, det blir det! Det er noen sanger jeg har fremført før, som jeg nesten ikke kommer unna når jeg skal gjøre konserter, og det synes jeg er stas, sier Alejandro Fuentes.

Han vil også synge eget materiale, både på norsk og engelsk.

Mer i vente med Target

For Fuentes har det gått stadig fremover. Han har gitt ut flere plater, og var dessuten en del av storsuksessen De nye Gitarkameratene, sammen med Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm.

– Vi er veldig glade for å få Alejandro hit igjen. Publikum kan vente seg en artist og et band i toppform, med låter som appellerer til både unge og gamle, sier produksjonsansvarlig i Target Management, Tore Sandnes.

Det nye arrangementsselskapet lager happeningen for utestedet Talia, slik de gjorde med Solen i ögonen den første helgen i juli. Target Maganement har mål om å lage mer liv i tiden fremover, både i Verdal sentrum og andre steder i distriktet.