Det populære bandet fra Inndalen har i en årrekke spilt for fullt hus siste helgen før jul, de siste årene i storsalen på Tindved.

«Førjulsmoro» har blitt en tradisjon både for fastboende verdalinger og verdalinger i utlendighet på hjemmebesøk i høytida.

Ny utendørs konsertarena

Lørdag 23. juli er utescenen ved restaurant Skalden på Stiklestad plassen for en konsert med Stian Nessemo & co. En forholdsvis ny konsertarena, der både bord og benker i selve restaurantområdet blir brukt, i tillegg til et avgrenset området på gressplenen ved siden av.

– Det blir spennende, vi gleder oss til å spille på Stiklestad igjen, sier låtskriver Sverre Bjarne Inndal, som sammen med resten av bandet spilte en utsolgt sittekonsert i konferansesalen under Olsokdagene i 2003. En konsert med undertittelen «Mellom melkespann og høygaffel...»

Samme musikere - rivende utvikling

Besetningen var ganske så lik som i dag, bare med Einar Olav Larsen på fele og Oddgeir Lingaas Holmen på tangenter istedet for Ingvild Blæsterdalen og Kenneth Bjørdal.

Mye har likevel skjedd siden den gang. Nå er de i stallen til plateselskapet Grammofon, hvor «Tia tørka tåra» for tiden er blant selskapets 100 mest streamede låter på Spotify og Tidal.

Tre studioalbum har det blitt, Bestemor (2008), Gravøl & dans (2011) og Kvardagskar (2013), samt dobbeltlivealbumet To kvelder med Sjuende far i huset (2015). Dessuten noen EP/singelutgivelser. Sannsynligvis er ny full plate klar i 2017.

Kan blir årlig sommerkonsert

Det er imidlertid som liveband at de opprinnelige Inndalsgutan har vært aller mest i spotlighten, og konserter i Verdal har stort sett begrenset seg til en eller to i året. «Førjulsmoro» har vært en sikker slager, og hvis konserten på Stiklestad kommende lørdag blir en suksess, kan det være starten på noe årvisst.

– Vi er helt klart åpne for det. Olsok er jo også en tid på året når mange utflytta verdalinger er hjemme på ferie, så det kan hende det lar seg gjøre å etablere en liknende tradisjon som før jul. Jeg tror ikke vi bruker oss opp på hjemmebane selv om vi skulle gjøre to faste konserter i året istedet for én. Omgivelsene blir jo også helt annerledes der oppe, sier Sverre Bjarne Inndal.

P.S. Stiklestad byr også på livemusikk under Spelpub en uke senere, lørdag 30. juli. Da med det sammensatte bandet «Tribute to Åge». Knut Ola Vang, Geir Ulvin, Morten Fossum, Eirik Hovstein, Ådne Røkkum, Vidar Berg og Ketil Verdal vil spille håndplukkede Åge Aleksandersen-slagere fra øverste hylle, med høy allsangfaktor blant publikum.