I Stiklestad kirke ble olsokdagene offisielt åpnet søndag kveld, med den tradisjonelle markeringen bestående av monologer og mye god musikk. Hovedaktørene denne gang var Hanne Skille Reitan, Lavrans Haga, Kjetil Støa, Olsokkoret, og årets medspillere: Dina Strømmen, Lea Nicole Engesvik og Synne Myran Larsen. I løpet av en drøy time ble publikummet i en fullsatt Stiklestad kirke underholdt med mange korte og gode nummer, avrundet med allsang under Olsok-sangen til en praktfull avslutning på markeringen.

Etter åpningen var unnagjort var vegen banet for de mange andre postene på programmet denne uka. Først ut var åpningen av Olsokutstillinga 2016, hvor Ragnhild Stuberg fra Inderøy og Keisuke Ueno fra Japan er utstillere. Utover kvelden ble det deretter foredrag ved Grete Brochmann, åpningskonsert med Odd Nordstoga i Borggården og påfølgende olsokkro. I likhet med åpningen i kirka var det også fullt av folk på kunståpningen, og det ble servert både jordbær og brus til de besøkende.

Olsokuka varer nå fram til søndag 31. juli, og Innherred vil naturligvis komme tilbake med mye mer fra disse innholdsrike dagene på Stiklestad.