Barna fra Maritvold barnehage sang om sol da Øras dager åpnet i smått ufyselig regnvær. Men sangen hjalp, og dermed kunne trivselen for alvor slipper løs i Jernbanegata.

Pulserende småby

Det var ordfører Bjørn Iversen som fikk æren av å åpne Øras Dager, men han måtte finne seg i å gjøre det mens det regnet og paraplyene ble slått opp blant tilhørerne.

Ordføreren slo fast at Øras Dager er langt mer enn en tradisjonell martna, med tanke på kultur, bolyst og sosialt møtested i en pulserende småby.

- Dette er noe vi videreutvikler i lag og med kommunen som tilrettelegger, sa Iversen før han trakk linjene tilbake til før den andre krig. Den gangen var Øras dager et privat initiativ, og som ble en stor suksess på mange vis. Etter krigen, på 50- og 60-tallet, hadde Øras Dager sin storhetstid.

Husker stekt sild og Monn Keys

Blant de som husker denne glanstiden er Kjell Jacobsen. Vi finner han ved standen til Verdal Historielag.

Joda, han husker «slid på glo», båtene til Cafe Venedig og de stor parkfestene.

- Jeg gikk glipp av Jularbo i 1963 for da var jeg i militæret. Men jeg var i parken som nykonfirmant da Monn Keys spilte og sang, forteller Jacobsen. Monn Keys var en veldig populær vokalgruppe med Per Asplin, Sølvi Wang, Arne Bendiksen og Oddvar Sanne.

- Hva synes du om dagens Øras Dager?

- Ja, det kan bli noe av dette. Men i gamle dager på Elstad-tomta var det ikke så mange boder.

Øras Dager fortsetter fram til lørdag kveld da det hele avsluttes med Trønder-Rock i Folkeparken. Under "paraplyen" for arrangementet er også Åpen gård på Melby i Ness søndag.  Det er i regi av Verdal Bondelag.

Vått varsel

Og apropos vær; varselet for fredag er ikke det aller beste for å si det forsiktig. Men karusellene går, og både inn og ute vil Øras Dager gå sin gang med mange gode tilbud og alskens fristelser.