Antonsen, som opprinnelig er fra Senja, har de siste årene drevet sitt eget galleri på Straumen på Inderøy under navnet Klokkarstu. Nå setter hun kursen en drøy mil sørover, for å starte opp i Verdal sentrum

– Jeg lager bildene selv, og benytter en metode innenfor grafikk som kalles for DGA. Så har jeg utvidet teknikken. Jeg lager alt for hånd først, forteller hun.

Åpning 3. september

For å kunne produsere i optimal kvalitet benytter hun papir som er spesialbestilt fra Oslo og laget i Tyskland. Hun forteller at også Pushwagner har begynt med nettopp denne type teknikk. Galleriet som åpner lørdag 3. september, har fått navnet VY.

– Kunst er noe jeg har holdt på med i 20 år, og de siste fem årene som gallerieier. Skal man være det må man være både utholdende, sta og egen, ler hun.

På Inderøy har hun bygd seg opp en kundebase, blant annet ved hjelp av sosiale medier som Facebook. At det økonomisk er tøft innimellom, legger hun ikke skjul på.

– Derfor er det viktig å være sta, som sagt. Innenfor miljøet av kunstnere i området er det vel kun jeg og Fenka som har galleri. Mange driver privat, eller stiller ut for andre, men ingen har det rett ut i gata slik som det er her. Dette er spennende, smiler hun.

Positiv grunntone

I tillegg til at Antonsen driver eget galleri, er hun også representert med sine bilder i større byer som Trondheim, Tromsø og Ålesund. Hun beskriver sine verk som positive for sinnsstemningen.

– Man blir ikke så trist av det jeg lager, kanskje litt forundret, men grunntonen er positiv, sier hun.

– Ting som kan henge i stuen?

– Ja, de er dekorative, så det vil jeg si.

Nå venter en ukeslang innspurt hvor siste hånd skal legges på verket i arbeidet med å ferdigstille galleriet.

Spennende og nytt

For nysgjerrige kan man gjennom vinduene allerede se at mye er innredet annerledes, og at lokalet begynner å ta form. Med hjelp av noen ekstra krefter skal lokalet være klart til åpningen neste helg. I forbindelse med åpningen har Antonsen også søkt skjenkebevilling for dagen, og klokken 13.00 vil hun presentere seg selv for befolkningen. Med åpningsdager tirsdag til lørdag, håper hun verdalingene fatter interesse.

– Dette er spennende, og nytt for meg også. Det virker som en trivelig plass med mange muligheter, sier hun.

– Er det stor nok kunstinteresse i Verdal og omegn?

– Jeg tror folk er interessert i det som de synes er spennende. Å si kunstinteressert er noe som kan oppfattes litt rart, men om folk ser noe nytt så blir de kanskje litt nysgjerrig.