– Du kan få smake. Den er skikkelig god.

Sju år gamle Odin Rotmo serverte egenprodusert honning og viste seg å allerede være en god selger.

Honning fra Ronglan

Skolekorpset har fått med seg i alt ti utstillere på den tradisjonelle Kaffesup-dagen, hovedsakelig lokale småskalaprodusenter, deriblant familien Rotmo fra Ronglan som stilte med kortreist honning.

– Vi har planer om å starte egen bedrift, men har ikke kommet så langt ennå. I dag stiller vi med lokal honning i små glass som vi selger til inntekt for skolekorpset. Vi har selv en gutt som starter der til høsten og da synes vi det er hyggelig å kunne bidra med inntekter til korpsdrifta, sa Bo Rotmo fra sin honning-stand.

Flyttet innendørs

Kaffesup-dagen var for anledningen flyttet fra sentrumsparken til Fokusbygget grunnet skumle værprognoser dagene før.

– Vi bestemte oss tidlig for å flytte innomhus og tror det var et fornuftig valg. Vi er fortsatt i sentrum og folk har strømmet til siden vi åpnet dørene. Det er fullt nå og vi venter flere hundre besøkende gjennom dagen, sa initiativtaker Marit Lise Haugberg i Skogn skolemusikk, en snau time etter åpning.

Opptur for korpset

Korpset var i en dyp bølgedal for et par år siden, men ser nå ut til å ha snudd den negative trenden med stort frafall.

– Vi var så få som sju medlemmer for to år siden. Nå er vi en plass mellom 20 og 25. Det er takket være målrettet arbeid med fokus på rekruttering de siste årene. Vår tidligere dirigent Kristin Myrmæl har mye av æren for den vellykkede snuoperasjonen, sier Haugberg.

Fast tradisjon i sju år

Ny dirigent for sesongen er Svein Tore Werstad fra Sandvollan. Inntektene fra kaffesupdagen skal blant annet gå til innkjøp og vedlikehold av instrumenter.

– Denne dagen gir oss kjærkomne inntekter til korpsdrifta. Og så har det blitt en hyggelig tradisjon hvor folk i bygda samles over en kaffekopp. Det er sjuende året dette arrangeres og det fjerde året at korpset står som arrangør, informerte Haugberg.