– Det e kjempekoselig å vær her.  Dåkk e et enestående publikum. Dåkk klappe når dåkk ska klapp. Dåkk syng når dåkk ska syng, og dåkk e stille når dåkk  ska vær stille. Dette er bare helt fantastisk, skryter Åge Aleksandersen (67) før avslutningen av rockekonserten lørdag kveld.

Publikum sang med av full hals på avslutningsnumrene «Rio de Janeiro» og «Levva livet». Da hadde 67-åringen og Sambandet holdt det gående nonstop i nesten tre timer. Det hele var som en reprise fra konserten i London for vel to måneder siden. Live. Forskjellen på Folkeparken og Royal Albert Hall er at her er scenen og konsertsalen omkranset av grasbakker istedenfor tyllkledde balkonger, og her går ikke barene tom for drikke.

Fornøyde arrangører

Svein Edvard Selnes og resten av arrangørstaben er godt fornøyd med sensommerens store happening i Folkeparken. I 2015 var det rundt 3900 innom portene, mens det denne gangen var noen færre. Omkring 3000 billetter er solgt.

– Det er også forskjell på temperaturen. I fjor var det 28 varmegrader og tropevarmt, mens det i kveld bare er rundt ni – ti grader, sier Selnes. Det har imidlertid vært vindstille og oppholdsvær.

Også vaktmannskapene skryter av kveldens fest. Geir Ove Sagvold er vaktsjef og han har ansvaret for 220 vakter. I tillegg er det 15 personer fra Røde Kors, og Nokas stiller med 14 menn og damer. De sistnevnte passer på skjenkeområdene og de to inngangene.

– Dette er en generasjonsfest med folk i alle aldre. Alt fra 16-åringer til 40-, 50-, 60- og 70-åringer. Da blir alt mye roligere enn om det er en ren tenåringsfest. Den største utfordringen er elva. Men vi har en rekke vakter som patruljerer langs bredden, og en båt går kontinuerlig fram og tilbake, sier Sagvold.