For det finnes ikke mange som driver med denne typen lappeteknikk i Norge blant det mannlige kjønn.

– Nei, jeg vet vet ikke om noen andre i Norge. Men jeg utveksler erfaringer med andre mannlige quiltere i USA i ny og ne, forteller han.

Aspmodal, opprinnelig verdaling, nå bosatt i Åsenfjord, jobber til daglig som helsearbeider på Ørmelen bo- og helsetun. Men store deler av fritida brukes på å quilte tepper, og nå stiller han ut en del av disse i Verdal bibliotek. Utstillingen skal stå fram til jul.

– Litt typisk meg

Quilting er en form for lappeteknikk hvor du syr to eller flere lag sammen for å få et tykkere produkt. Det er typisk å quilte med tre lag, men mange forskjellige stiler finnes.

– Jeg begynte med quilting da jeg fikk lyst til å skaffe meg et teppe. Så bestemte jeg meg for å kreere det selv, forteller Aspmodal.

Nå har han holdt på med quilting i snart fire år, og mener det er en fin hobby.

– Det er litt typisk meg; å starte stort, og å gjøre noe som ikke mange andre gjør, smiler han.

Inspirasjon fra jobb

Inspirasjonen til quilten «Små steg», som er en del av utstillingen, har han fått fra demensavdelingen Fredheim på helsetunet hvor han jobber. Der er mottoet «å skynde seg sakte».

– Det skaper en best mulig hverdag for de som bor der, fastslår Aspmodal.

En annen quilt han har laget er en quiltevri på et teppe som i Norge helst blir heklet og har fått navnet «Vatterte oldemorsruter». Denne er inspirert av hvordan de arbeider på Fredheim, for å ta vare på gode minner.