Karene Kristoffer Skei og Per Thomas Holtan er fra Steinkjer, men sistnevnte har gjort levangsbygg av seg. For to og et halvt år siden kjøpte han og familien hus i Tors veg på Levangernesset, og der trives den ene halvparten av den populære hip-hop-duoen.

– Jeg studerer i Levanger, fant kjærligheten i trehusbyen og trives bedre og bedre i byen og på Nesset. Det skyldes ikke minst at vi har mange flotte naboer, sier Per Thomas Holtan på telefon fra Oslo der han nå kamperer sammen med kollega Kristoffer Skei.

Ble bestevenner

Det er drøyt tolv år siden de fant hverandre og ble bestevennene Skei & PT. Det viste seg tidlig at de hadde mye på hjertet, og guttene var kompromissløse da de erklærte hundre prosent satsing på musikken. Siden starten har Skei & PT gitt ut singler, ep'er og et album.

Det harde arbeidet de har lagt ned, har gitt resultater. De har blitt belønnet med flere millioner streams på Spotify og 1. plass på iTunes lista ved flere anledninger. I tillegg ble de trønderske mestere i rock og pop for tre år siden.

Teller streaminger

– Tusen takk til de som alltid har hatt troen på oss! Dette er bare begynnelsen, nå trenger vi din hjelp! Vår splitter nye låt «Kursiv» må streames. Lik, kommenter og sist, men ikke minst: Del, del og del! Vi er overlykkelige, og takknemlige overfor Sony Music som viser at de tror på oss, meldte karene etter at det var klart at de ble en av de ni gjenværende kandidatene som får platekontrakt.

Forrige fredag var det ingen av finalistene som forsvant ut av konkurransen, men fra i morgen av gjelder det: Den minst populære av de ni må si takk for seg – helt til man står igjen med den store finalen den andre helga i desember.

– Det gjelder å bli streamet mest på Spotify gjennom uka, for å gå inn i kommende live-sending med flest mulig poeng. Per i dag ligger vi midt på treet av de ni signerte artistene, og håper veldig mange vil streame oss videre, sier Per Thomas Holtan.

Marion Ravn: – Dere skaper liv

– Jeg er utrolig stolt av dere, og glad for at dere valgte å melde dere på programmet. Vi trenger dere for å skape litt liv, og jeg er sikker på at dere nå vil utvikle dere videre gjennom programmet, sa dommer Marion Ravn, som er Sony-representant og den som valgte å signere Skei & Pt.

Både dommere og publikum applauderte låttolkningen da rap-duoen fremførte den nykomponerte versjonen av Kursiv sist fredag. Også Espen Lind sa seg fornøyd.

– Det er vanskelig å komme i dårlig humør når dere går på scenen, sa legenden fra Tromsø.

Får familiebesøk

– Vi blir i Oslo så lenge moroa varer, og jeg håper det blir helt til siste slutt 10. desember, bedyrer Per Thomas Holtan.

– Ikke tøft å være så lenge borte fra familien?

– Vi får anledning til en og annen avstikker nordover, og familien kommer også nedover på besøk når muligheten byr seg – så det går egentlig veldig bra. For oss er jo dette et eventyr, vi har alltid hatt en ambisjon om å kunne leve av musikken vår – dette kan være det avgjørende skrittet på veien dit. Det er TV-underholdning, men samtidig er dette blodig alvor for Kristoffer og meg, sier PT.

– Lokalpatriotisme kan påvirke utfallet av konkurransen?

– Ja, det kan bety en hel del, og vi ønsker håper på støtte og massevis av steaming fra Innherred. Vi har etter hvert fått store og små fans, og setter vår lit til at de støtter oss i fortsettelsen også, smiler Holtan.