Vi nærmer oss Halloween, og kommende torsdag sørger Stiklestad Nasjonale Kultursenter for fjerde år på rad for et alternativt og naturligvis rusfritt Halloween-arrangement for ungdomsskoleelever både i Verdal, Levanger og Inderøy.

Med ungdommens hjelp

Reklamefilmene for årets happening har de fått ungdommer selv til å lage. Filmen ovenfor er et av flere bidrag som ble laget i løpet av innovasjonscampen på Verdalsøra ungdomsskole i år.

Akkurat denne er det Sofie Valstad Røstad, Martine Lande Valstad, Nora Axelsen og Oda Ivara Wahl Fridtjofsen som står bak.

Et av innslagene på kvelden blir en vandring i mørket på folkemuseets område.

– Her blir det et møte med elementer fra overtro, skrømt og kanskje et og annet spøkelse, lover seksjonsleder ved SNK, Marit Halvorsen.

Ikke bare spøkelser

Men ikke alt blir skummelt denne kvelden. Det blir også fotografering i historiske kostymer, bueskyting, vikingaktiviteter, sminking, fletting, neglelakkering - og FIFA17-spilling på storskjerm. I kulturhuset blir det dessuten diskotek.

– Takket være gode samarbeidspartnere i Lions, Verdal kommune og Ulvilla sanitetslag er arrangementet gratis å være med på i år, men vi selger småretter, snacks og drikke, sier Halvorsen.

Halloween skal være skrekkblandet fryd, og det blir det på Stiklestad.