Det har kommet inn flere forslag til både kulturprisen, ildjslelprisen og et kulturstipend i Levanger kommune.

Reddet butikken

Siv By fra Ekne er blant dem som er foreslått. Etter at Coop Inntrøndelag og Eknes innbyggere ble enige om å ta et krafttak for den nedleggingstruede filialen, engasjerte Siv By seg aktivt i en nedsatt trepersoners arbeidsgruppe i bygda som skulle bistå Coop med realiserbare ideer, markedsføring og omprofilering av filialen for an den skulle ha livskraft videre.

- Arbeidsgruppen klarte å skape ny entusiasme og glød for filialen fra bygdefolket, men etter tre-fire år sa Coop likevel stopp. Etter et halvt år uten butikk på bygda, tok Siv skjeen i egen hånd, sa opp jobben på Ikea og satset hundre prosent på det som er blitt en helt ny, moderne og mer allsidig fundert nærbutikk. Broren Arild By kjøpte filialbygget av Coop, og Siv stiftet foretaket Sørby Handel, oppkalt etter gården Siv eier på Ekne, forteller eknsebyggen som har nominert By.

Martin Friberg, Sveinung Havik, Rinnleirets venner og Hallvar Skogmo er også foreslått.

Fem forslag til ildsjelpris

Til ildsjelpris er det fremmet forslag om Anne Granaune Nilsen og Hege Hallan, som har vært pådrivere i Levanger BarneBY Teater og nå Levanger Nye Teater. Audun Brenne fra Ekne er også foreslått. Det er også John Håkon Boneng/Levanger Stallions, Gunhild Bjørnes og Pål Austeen.

Vil satse på sykkel

Det går også an å søke på kulturstipend. Her har det kommet inn en søknad fra 17 år gamle Lars Morten Veimo. Han satser aktivt på landeveissykkel. Han ser for seg å bruke et stipend på skolegang på Norges Toppidrettsgymnas, som er en privat stiftelse. Det betyr at Veimo må betale skolepenger.

- Mitt store mål foran neste sesong er junior-NM på hjemmebane (Stjørdal, Trondheim og Levanger). I tillegg har jeg mål om å representere på landslag, forteller Veimo.

Det er også mulig å sende inn forslag til frivilligprisen og til byggeskikkprisen.

Verdal kommune søker kandidater til kulturpris og utviklingsstipend for ungdom. Her må forslagene komme innen fredag 28. oktober.