Studenter ved studieretningene «Faglærer1 musikk» og «Musikkpedagog og formidler i kulturskolen» holder veldedighetskonsert i Levanger kirke torsdag 1. desember.

Ola Buan Øien, Magnus Hestegrei og Kari Palarihusets artistgruppe ledet av Frank Scott stiller opp som gjesteartister på konserten.

Initiativet til å holde konserten kom fra studentene, som også ønsker å gi lokalbefolkningen i Levanger og omegn en flott førjulsopplevelse. De har derfor bestemt at det skal være gratis inngang på konserten, og at de som kommer kan gi en frivillig gave til Partners Norge sitt arbeid. Ny direktør på Falstadsenteret, Christian Wee, og Oddny Furunes Gumaer skal holde appell.

Musikkstudentenes arrangement

Planlegging av program, rigging av lyd og majoriteten av musikkinnslagene er det studentene selv som tar hånd om. Og de har god støtte fra faglærere og frivillige for Partners Norge. Repertoaret vil være en blanding av ulike sjangre, med noen fine innslag av tradisjonelle julesanger.

Ved å ha gratis inngang håper både studenter og frivillige at hele familier vil ta turen til konserten, og få en flott konsertopplevelse sammen.

– Formålet med konserten er å samle inn penger til nødhjelps- og bistandsarbeid i Myanmar og Syria. I en tid som dette, men Black Friday/week og mye førjulshandel, er det viktig å huske hvor privilegerte vi er i Norge, sier Anne Sofie A. Elgseter.

«Sweet December»

Elgseter er en av mange frivillige som bidrar for at konserten skal bli et vellykket arrangement.

– Nyhetsbildet forteller oss at store folkegrupper er på flukt, og at mange lider nød i verden i dag. Derfor er det fint at studentene hjelper oss å sette fokus på solidaritet med mennesker som ikke er så heldig stilt som oss, sier hun.

Navnet på konserten har en spesiell opprinnelse. Karenfolket i Myanmar feirer natt til første desember for å markere begynnelsen av julen, som de feirer gjennom hele desember. Denne feiringen kaller de «Sweet December». Det er en feiring av avlingen og familien, og en tid for deling. Natt til første desember tenner Karenfolket bål, og det synges hele natten.

Dette er Partners

Partners er en nødhjelps- og bistandsorganisasjon som har arbeidet i Burma/Myanmar i over 20 år, og som har begynt et arbeid blant syriske flyktninger i Libanon og Syria. Partners Norge har sin opprinnelse i Levanger, da en av grunnleggerne Oddny Furunes Gumaer er oppvokst på Ytterøya og Ekne. Derfor er det mange som kjenner organisasjonen i området, og som gir sin støtte på ulike måter.