Musikkprosjektet ved Verdalsøra ungdomsskole er en lang og god tradisjon, som i nyere tid har blitt mer enn bare et musikkprosjekt. Nå lages det en helaftens forestilling med både filmsnutter, dans, skjetsjer og kunstneriske bidrag i tillegg til mye fin musikk og sang.

Årets utgave har fått tittelen God (h)jul, og spinner rundt julestemning og noen små forviklinger rundt forskjellen på hjul og jul.

I full sving

Når Innherred.no er innom forberedelsene fredag formiddag er det fotografering i amfiet til bruk i programmet, før tiendeklasseelevene haster tilbake til klasserommene sine for å fortsette arbeidet med selve forestillingen.

– Vi har det veldig gøy mens vi lager forestillingen. Vi har ganske frie tøyer, men det kreves at vi jobber systematisk og ikke roter bort tiden, sier Robin Austad Smulan i PR-gruppa. I tillegg til å reklamere for forestillingen har han sammen med flere medelever vært rundt på sponsorjakt hos bedrifter, og når teppet går til side for forestillingen i neste uke har han gjort sin jobb med billettsalg.

På Lucia-dagen

Tiendeklassingene skal vise den for andre elever på skolen i en generalprøve den 12. desember på dagtid, før det blir kveldsforestillinger for foreldre og andre interesserte den 13. og 14. desember.

Musikkprosjektet ved Verdalsøra ungdomsskole har gjennom årene opparbeidet seg svært så høy status, og de første årene på nyskolen var det rett og slett så populært at ikke alle fikk plass på den siste forestillingen. I fjor ble derfor forestillingen flyttet til idrettshallen på skolen, og der vil den også foregå i år.

– Det har vært utrolig mye flott før om årene, så vi har litt å leve opp til. Men jeg er sikker på at vi skal få til en god forestilling vi også, sier Robin Smulan.

Kjente figurer

Med jul som tema blir det et møte med både Mamsen og Lillegutt fra Blåfjell, Fritz, Hansi og Günter, samt Olaf og Gjertrud fra The Julekalender og flere andre kjente skikkelser fra TV-verdenen. Felles for dem er at de jakter på julestemningen.

En egen guttedansegruppe lover maskedans og Mean Boys, det maskuline motsvaret til Mean Girls, kjent fra filmen med samme navn fra 2004. De skal med sin opptreden prøve å skildre både det at jula for enkelte kan være forbundet med strev og sorg, men også at den for de fleste er en mer lystig høytid.

Jentedansegruppa vil vise frem både showdans, gruppedans og akrobatikk.

Finner julestemningen til slutt

Ellers er det egne grupper som lager kostymer og kulisser, og noen skal bake til kaffesalget i pausen på voksenforestillingene. De som jobber med video skal ut på reportasjeoppdrag i nærområdet, og selv om ikke alle planer er lagt ennå ligger det an til et innslag med juletrehogst i Ydsedalen.

Den vakre sangen «Under månen» fra Den unge Fleksnes er det nok ingen tvil om at blir fremført, og avslutningen blir både storslått og lokal.

Ronny Aarstad i Valomon skrev nemlig for noen år siden «Da e det jul», og når forestillingen til tiendeklassingene på Verdalsøra ungdomsskole er over, er nok følelsen hos alle blant publikum akkurat det. Uten tvil og uten h.

Litt historikk

...og på gammelskolen tilbake i 2010 (med blant annet Anna Marie Nessemos fremføring av «The story»).