– Dette er noe vi gjør for å samle bygde, sier Henning Bye.

Han sitter i grendehuset Nordtuns aktivitetsutvalg og i styret. Han forteller at etter skolen på Mule ble lagt ned har grendehuset blitt ekstra viktig som en møteplass for dem som bor på Mule.

Lørdag ble det arrangert julemesse i grendehuset. Her ble det servert rømmegrøt mens kreative mulebygg stilte ut sin kreativitet.

–Dette gjør vi mest for trivselen, og ikke så mye for inntektene, sier Bye.

Savner mulesbyggen

Julemessa har vært en tradisjon på Mule i flere år. Denne gang fikk de også underholdning fra Levanger barne- og ungdomskorps noe som ifølge Bye trakk ekstra mye folk.

Bye forteller at styret jobber med å lage arrangement som samler bygda.

–Vi har prøvd å arrangere fester, men det går litt tregt, sier Bye og forteller at det ikke alltid er like lett å få med seg lokalbefolkningen.

I høst spilte Levangeroktetten på Nordtun, noe som ga god inntekt til grendehuset. Men også her var mulesbyggen savnet.

–Vi fikk omtrent 15.000 kroner i overskudd, men mesteparten av tilskuerne var utenbygdsfolk. Det er ikke så lett å finne riktige arrangement. Vi leier ut huset til bryllup, konfirmasjonen og ulike arrangement, men vi trenger noe som trekker bygdefolket. Jeg har snakket med folk i andre grender, som driver samfunnshus, for å høre hva de gjør og har plukket opp noen ideer, sier Bye og nevner at besteforeldrekafé er under planlegging.

Bygd opp av besteforeldre

– Det er tross alt besteforeldrene som har bygd opp huset, kanskje kan vi ha besteforeldrekafé en gang i måneden. Jeg synes det er viktig at bygda bruker Nordtun, sier Henning Bye.