Der Grevinnen og hovmesteren har blitt en årviss tradisjon på NRK lille julaften, er det blitt en nesten like stor og populær tradisjon med Førjulsmoro i Verdal den siste lørdagen før jul.

De siste seks årene har Verdals Rockefeller på Tindved befestet posisjonen som stedet å holde konserten på, og slik blir det også i år.

– Vi har faktisk holdt på med Førjulsmoro helt siden 2002, så det blir 15-årsjubileum i år, konstaterer låtskriver Sverre Bjarne Inndal.

Tar med seg et band til

For å slå på stortromma har de i år invitert sine gode venner i bandet «Byting» fra Telemark med på feiringen.

– I likhet med oss så kombinerer de fele, elektriske og akustiske instrumenter, og de synger på dialekt. De var med oss på en runde i Trøndelag tidligere i høst, og de og oss er en kombinasjon som gir en skikkelig solid helaften, lover Inndal.

Tror på fullt hus

Betegnelsen «byting» er for øvrig noe som i Telemark brukes om en person som tidvis er en villbasse. Man kan for eksempel si at «Heilt ubrukeleg e'n nå au, den bytingen», skal vi tro plateselskapet Grammofons forklaring.

Bandet ga ut ei plate med samme navn som seg selv i fjor.

– Billettene har gått unna i normalt godt tempo. Det betyr at det kan være på tide å skaffe seg én. For før om årene har Førjulsmoro flere ganger vært utsolgt på forhånd, påpeker Sverre Bjarne Inndal.

Skål!

I motsetning til hovmesteren har musikerne aldri snublet i løpet av sine 15 år med Førjulsmoro. Men prosedyren er i all hovedsak den samme. Ganske mange nye låter har det riktignok blitt underveis, og enda en ny albumutgivelse er bebudet i løpet av 2017.

Lørdag 17. desember blir det nok mang en skål, men sannsynligvis ingen Cheerio, og forhåpentligvis får blomstervasene stå i fred.

P.S. Grevinnen og hovmesteren er vist fast på NRK siden 1980, men da var unge Inndal bare to år gammel.

2015: Endelig en ekte festkveld i Verdal'n

2014: Stinn brakke for sjuende nissefar

2013: Sjuende far lagde fest