Fredag og lørdag inviterer andre klasse ved Teaterhøgskolen til forestillingen «Teater og pop» for å vise mye av det de har jobbet med. Student Karl Holte Aare nevner halvmaskearbeid, fortellerteater og tegneserieteater.

Eventyr og skrekk

Og det er gjennom tegneserieteater at vi får et gjenmøte med den utenomjordiske skapningen fra 80-tallets eventyrfilm E.T. Uten verken scenografi eller replikker gjengir studentene kjente scener fra filmen. På bildet ser vi altså studentene fremføre sykkelscenen i E.T. De skal også fremføre «The Shining», eller «Ondskapens hotell», som skrekkfilmen fra 1980 heter på norsk, gjennom såkalt tegneserieteater.

Tegneserieteater

Aare forklarer at tegneserietater er et veldig fysisk uttrykk med mye rytme og høyt tempo på scenen.

– Vi skifter mellom bilder i fort tempo. Aller er kjent med for eksempel flyvebildet i E.T. Vi gjør bildekunst med et karikert uttrykk, sier Aare.

Barn og ball

I tillegg til de to tegneserieteatrene får publikum også se en kort forestilling, som har fått tittelen «Barn og ball». Her får studenter vist frem ikke bare skuespillerprestasjoner, men også masker de har laget selv. «Teater og pop» er ikke bare teater. Etter pause får vi se studentene som sangere.

– Det blir en 80-talls popkonsert med alt fra a-ha til Bonnie Tyler. Vi har jobbet med musikk i sangfaget og synger med fullt band, sier Aare og legger til at alle 14 studentene kommer til å fremføre hver sin sang, sier Aare.

Forestillingen er gratis og studentene håper å se lokalbefolkningen i salen fredag og lørdag.

– På disse forestillingene har vi hatt godt besøk. Det er veldig hyggelig at folk fra nærdistriktet kommer. Vi blir tatt godt vare på her. Ellers kommer en del familie og venner og vi bruker også å ha besøk fra andre skoler, sier Karl Holte Aare.