Denne uken ble det avgjort at 24-åringen, som er oppvokst i Levanger, tildeles Levanger kommunes kulturstipend for 2016. Hun har siden barndommen drevet med musikk og teater og forteller at interessen startet med barnekor.

– Jeg sang i Levanger barnekor og gikk på Kulturskolen i Levanger. Der fikk jeg sangtimer hos Janke Sandnes. Det var slik det startet, og det var Janka som pushet meg til å søke musikklinja, forteller Tveråli.

Fulgte rådet

Hun fulgte sanglærerens råd og gikk musikklinja ved Inderøy videregående skole. Det var her hun fattet interesse for kombineringen av sang, skuespill og dans og fant ut at musikal var hennes sjanger.

Etter videregående utdanning begynte Tveråli på musikallinja ved Follo folkehøgskole før hun startet utdanningen i Oslo. Her har hun med seg et år på Titan Teaterakademi og hun har gått musikkteaterlinjen ved Bårdar Akademiet i tillegg til flere kveldskurs innen blant annet ballett, jazz og hip hop.

Frilanser

Nå har Tveråli begynt som frilans musikalartist og forteller at det var nettopp derfor hun søkte på Levanger kommunes kulturstipend.

– Det er hardt å starte som frilanser når man er nyutdannet. Det gjelder å kjøre på med egne prosjekt for å komme inn i bransjen, forteller Tveråli, som for tiden jobber med å sette opp et vokalensemble.

– I tillegg er jeg med i en barneteatergruppe. Jeg har skrevet en musikal for barn, som vi vil prøve oss med.

«Linnea og den skumle damen» er en minimusikal og Tveråli har tidligere hatt en miniturné i barnehager med stykket. Nå håper hun å få videreutviklet stykket for å nå ut til enda flere barn.

Anerkjennelse

Kulturstipendet innebærer en pengesum på 10.000 kroner, men for Tveråli er det anerkjennelsen som er viktigst.

– Vi har slitt litt med vokalgruppa og barneteateret og skulle hatt litt startkapital, så det hjelper på å få et slikt stipend. Men det er nok anerkjennelsen som er viktigst. Det er motiverende å få en slik tillit, sier Tveråli.

Julekonsert

Hun bor i Oslo, men kommer snart til Trøndelag for å holde julekonsert. 21. desember fremfører hun i Sakshaug kirke på Inderøy sammen med Ivar Erik Ree (piano) fra Skogn, Torfinn Hofstad (fele) fra Verdal og Ida Karoline Bakke (sang) fra Sarpsborg. Tveråli skal også ta turen til Levanger under overrekkelsen av stipendet og har allerede lovet å bidra med et musikalsk innslag.

– Og så vil jeg gjerne holde en konsert i Levanger til våren, forteller Silje Ingebrigtsen Tveråli.