Om nyheten kline-seter blir Dagsrevyen-oppslag er uvisst, men Verdal kino har alltid hatt det med å være kreative og nyskapende. Her fra før premieren på Hercules i 2014, da NRK med daværende journalist Karin Jegtvik stod ved den røde løperen og rapporterte fra premieren på filmen hvor Ingrid Bolsø Berdal fra Inderøya hadde en hovedrolle. (Foto: Tor Ole Ree)

Om nyheten kline-seter blir Dagsrevyen-oppslag er uvisst, men Verdal kino har alltid hatt det med å være kreative og nyskapende. Her fra før premieren på Hercules i 2014, da NRK med daværende journalist Karin Jegtvik stod ved den røde løperen og rapporterte fra premieren på filmen hvor Ingrid Bolsø Berdal fra Inderøya hadde en hovedrolle. Foto: Tor Ole Ree

Monterer helt nye «kline-seter» i Verdal

Det håper de skal gi kinoen et ytterligere løft etter et strålende 2016.

Verdal kino (Nordisk Film Kino) endte fjoråret på 69.159 solgte billetter, og det er det høyeste tallet siden rekordåret 2010 - da 73.552 besøkte kinosalene i Verdal.

Norsk film populært

Oppsummeringen av 2016 fra kinosjef Eli Røthe forteller at Børning 2 var den mest sette filmen, med 4.538 besøk i Verdal. Kongens nei (3.761) og Snekker Andersen og julenissen (3.631) fulgte på de neste plassene.

– Norske filmer som trekker publikum er utrolig viktig for et godt besøk på kino. Har man i tillegg lokal tilknytning til filmen på en eller annen måte, det være seg sted, skuespillere eller storyen, slår det godt ut for kinoen, fastslår kinosjefen.

Mest sett i fjor: Børning 2 med blant andre Anders Baasmo Christiansen. (Foto: Filmweb)

Mest sett i fjor: Børning 2 med blant andre Anders Baasmo Christiansen. Foto: Filmweb

Både Mannen fra Snåsa og Birkebeinerne (med helt lokale ansikt på lerretet), gikk godt i fjor, og dessuten er norske barne- og familiefilmer ofte en slager.

Inn i armkroken

I 2017 øker komforten i den største kinosalen i Verdal.

– I månedsskiftet januar-februar kan vi tilby nye sofaseter i storsalen. Vi vet at mange synes det er kult å sitte tett sammen, og det blir også mulighet til å krype godt inn i armkroken på den ved siden av dersom man velger bakerste rad, sier Eli Røthe.

På folkemunne går sofaene under navnet «kline-seter».

– Dermed kan romantikken virkelig utfolde seg hvis man dater på kino, konkluderer kinosjefen, som ser frem til at monteringen blir ferdig og de kan tilby de helt spesielle plassene.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Avlyser kulturseilas for andre år på rad

Mer tekniske utfordringer setter en stopper for "En eventyrlig seilas" med SDS Hansteen også i år.

Glemte førerkortet

Men alle andre kjørte etter loven i Åsen i natt.

Prater bil, drikker kaffe

Hans klassiske 1970 Chevelle står i garasjen når det nå drar seg til med tosifra tall på gradestokken. Det var ikke helt planen.

Nå brøytes vegen for bilkjøring

Kanskje åpnes den i to etapper.

Først ryddings - så grillings

Ungdomsskoleelevene i Vuku gjorde en innsats på Trones.

Flere ungdommer får svette i sommer

Potten til sommerjobb for ungdom øker i Verdal, mens den er den samme i Levanger.

En seier vil gjøre godt i klubbkassa

Verdal gleder seg til å sende et eliteserielag ut av cupen, men klubben trenger også de inntektene de kan få.

Denne må Idefix ta når han skal til Sverige

Men det går greit når den pakkes inn i litt godsaker.

Liker ikke at politikerne gjør framtida uforutsigbar

Unge bønder investerer tungt. Forventer mer drahjelp fra staten.