Verdal kino (Nordisk Film Kino) endte fjoråret på 69.159 solgte billetter, og det er det høyeste tallet siden rekordåret 2010 - da 73.552 besøkte kinosalene i Verdal.

Norsk film populært

Oppsummeringen av 2016 fra kinosjef Eli Røthe forteller at Børning 2 var den mest sette filmen, med 4.538 besøk i Verdal. Kongens nei (3.761) og Snekker Andersen og julenissen (3.631) fulgte på de neste plassene.

– Norske filmer som trekker publikum er utrolig viktig for et godt besøk på kino. Har man i tillegg lokal tilknytning til filmen på en eller annen måte, det være seg sted, skuespillere eller storyen, slår det godt ut for kinoen, fastslår kinosjefen.

Mest sett i fjor: Børning 2 med blant andre Anders Baasmo Christiansen. Foto: Filmweb

Både Mannen fra Snåsa og Birkebeinerne (med helt lokale ansikt på lerretet), gikk godt i fjor, og dessuten er norske barne- og familiefilmer ofte en slager.

Inn i armkroken

I 2017 øker komforten i den største kinosalen i Verdal.

– I månedsskiftet januar-februar kan vi tilby nye sofaseter i storsalen. Vi vet at mange synes det er kult å sitte tett sammen, og det blir også mulighet til å krype godt inn i armkroken på den ved siden av dersom man velger bakerste rad, sier Eli Røthe.

På folkemunne går sofaene under navnet «kline-seter».

– Dermed kan romantikken virkelig utfolde seg hvis man dater på kino, konkluderer kinosjefen, som ser frem til at monteringen blir ferdig og de kan tilby de helt spesielle plassene.