Om nyheten kline-seter blir Dagsrevyen-oppslag er uvisst, men Verdal kino har alltid hatt det med å være kreative og nyskapende. Her fra før premieren på Hercules i 2014, da NRK med daværende journalist Karin Jegtvik stod ved den røde løperen og rapporterte fra premieren på filmen hvor Ingrid Bolsø Berdal fra Inderøya hadde en hovedrolle. (Foto: Tor Ole Ree)

Om nyheten kline-seter blir Dagsrevyen-oppslag er uvisst, men Verdal kino har alltid hatt det med å være kreative og nyskapende. Her fra før premieren på Hercules i 2014, da NRK med daværende journalist Karin Jegtvik stod ved den røde løperen og rapporterte fra premieren på filmen hvor Ingrid Bolsø Berdal fra Inderøya hadde en hovedrolle. Foto: Tor Ole Ree

Monterer helt nye «kline-seter» i Verdal

Det håper de skal gi kinoen et ytterligere løft etter et strålende 2016.

Verdal kino (Nordisk Film Kino) endte fjoråret på 69.159 solgte billetter, og det er det høyeste tallet siden rekordåret 2010 - da 73.552 besøkte kinosalene i Verdal.

Norsk film populært

Oppsummeringen av 2016 fra kinosjef Eli Røthe forteller at Børning 2 var den mest sette filmen, med 4.538 besøk i Verdal. Kongens nei (3.761) og Snekker Andersen og julenissen (3.631) fulgte på de neste plassene.

– Norske filmer som trekker publikum er utrolig viktig for et godt besøk på kino. Har man i tillegg lokal tilknytning til filmen på en eller annen måte, det være seg sted, skuespillere eller storyen, slår det godt ut for kinoen, fastslår kinosjefen.

Mest sett i fjor: Børning 2 med blant andre Anders Baasmo Christiansen. (Foto: Filmweb)

Mest sett i fjor: Børning 2 med blant andre Anders Baasmo Christiansen. Foto: Filmweb

Både Mannen fra Snåsa og Birkebeinerne (med helt lokale ansikt på lerretet), gikk godt i fjor, og dessuten er norske barne- og familiefilmer ofte en slager.

Inn i armkroken

I 2017 øker komforten i den største kinosalen i Verdal.

– I månedsskiftet januar-februar kan vi tilby nye sofaseter i storsalen. Vi vet at mange synes det er kult å sitte tett sammen, og det blir også mulighet til å krype godt inn i armkroken på den ved siden av dersom man velger bakerste rad, sier Eli Røthe.

På folkemunne går sofaene under navnet «kline-seter».

– Dermed kan romantikken virkelig utfolde seg hvis man dater på kino, konkluderer kinosjefen, som ser frem til at monteringen blir ferdig og de kan tilby de helt spesielle plassene.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

LFK-sponsor NTE klager på tildeling av flomlysleverandør på Moan

Kraftselskapet leverte selv flomlys-tilbud, men et annet selskap ble valgt. Nå blir flomlyset på «Nye Moan» forsinket.

Ansetter to meglere fra konkurrenten

Aktiv Innherred har ansatt to nye meglere fra Eiendomsmegler 1.

Kulturbygg opp til diskusjon

Har du tanker om hva Vaskeriet, Festiviteten og bibliotektomta kan brukes til?

Maijas groteske rolle

Sanger Maija Skille (39) spiller seriemorder i musikal i Stjørdal. Levangerkvinnen sier det var ubehagelig å gjøre research.

Dagens leder

Med lille Venstre i dødens posisjon

Det er vanskelig å finne en veg ut av dette uføret.

Snart kan du sjekke skatten

Mange forholder seg passivt til skattemeldingen. Det kan straffe seg.

Starter på nytt over gata for Backlund

Knut Strugstad tar med seg mannskapet og satser på ny restaurant.

Adferden sto ikke til gull

Flere sjåfører brukte telefonen mens de kjørte.