Det ble en livlig og humoristisk aften i Festiviteten for de mange oppmøtte til årets nyttårskonsert i kulturhuset i Levanger sentrum. TrondheimSolistene var som vanlig i toppform, og toppet sin 25. nyttårskonsert på rad i Festiviteten med Aleksander Rybak og Jørgen Skogmo som gjestesolister. Sistnevnte gjorde dermed en av få konserter på skikkelig hjemmebane, som hjemflyttet levangsbygg med en årrekke i blant annet kulturskolens hender før han gjorde sin klassiske gitar til levebrød og nå reiser verden rundt som solist.

- Det er kjempeartig og stor stas å få spille her i Festiviteten igjen, og spesielt sammen med TrondheimSolistene. Det er alltid spesielt å få spille hjemme i Levanger, og særlig når det er så mange publikummere, sier Skogmo, som fikk kveldens hittil største applaus for sitt første bidrag til nyttårskonserten.

Rekordoppmøte

Og mange publikummere var det virkelig. Faktisk var konserten utsolgt lenge før jul, og folk ringte ned billettkontoret for å spørre om de fortsatt hadde ledige seter.

- Vi solgte ut alle 200 sitteplasser tidlig, og så solgte vi ut 40 plasser langs trappen og til slutt 15 plasser på galleriet. Da var det fortsatt folk igjen som møtte opp i håp om å få plass, og vi kunne nok ha solgt det dobbelte av billetter, basert på antall henvendelser de siste ukene, sier kino- og kultursjef Astrid Olaussen fornøyd.

- Dette er kanskje den beste konserten på alle 25 år, tror jeg. Helt fantastisk, sa en storfornøyd Trond Hattrem fast etter konserten. Han har vært fast publikummer på nesten samtlige nyttårskonserter siden starten, og plasserer årets konsert helt i toppen av store opplevelser i Festiviteten.

Og en absolutt fullstappet sal fikk oppleve klassiske perler med perfekt utførelse i skjønn forening med både julesanger og til og med en strykerversjon av Great Balls Of Fire sammen med Alexander Rybak. Alt i alt var det et fyrverkeri av en konsert med like mye latter som klassiske perler.

Fikk Rybak-ros og tusener av likerklikk

En annen gruppe som var svært fornøyde med kvelden var Ragnhild Solfall, Julia Sæther, Maren Hultgreen, Sunnica Ramberg, Anna Bjørås, Guro Solberg og Ann Eirin Alfnes. De var årets danseinnslag som ballettdansere med akkompagnement av både Jørgen Skogmo og TrondheimSolistene. I tillegg fikk de storveies skryt av Aleksander Rybak, som valgte å gi sin blomsterbukett til danseinstruktør Margarita Vikander som takk for opplevelsen.

- Det var helt i toppklasse, så Margarita fortjener blomstene mine, sa Rybak og sikret seg en klem av kulturskolelæreren. Rybak sørget også for å skryte av de unge danserne på Instagram og Facebook.

- En stund ble jeg usikker på om jeg var i Levanger eller Bolsjoi-teateret. Stående applaus, jenter! skrev han på sosiale medier og delte et bilde av seg selv sammen med jentene fra generalprøven i Festiviteten. Bildet fikk på knappe tre timer over 4.000 likerklikk på Instagram, hvor han har nesten 90.000 følgere.

- Det er veldig motiverende å få oppleve noe slikt, sier jentene selv etter konserten og rosen fra Eurovision-vinneren fra 2009.

- Vi har øvd mange timer for dette, og spesielt siden oktober har det vært mye øving, sier de med brede smil og får gratulasjoner i lobbyen ved kulturhuset av forbipasserende.

Glemte mikrofonen

Rybak skapte for øvrig også latter, da han glemte at mikrofonen var på etter at han gikk av scenen. Mens kunstnerisk leder Øyvind Gimse skulle introdusere neste låt for TrondheimSolistene, fikk publikum plutselig høre Rybak snakke om gitarspilling på bakrommet. Da brøt hele salen ut i latter, sammen med strykersolistene. Da Rybak kom tilbake på scenen for å avslutte konserten sammen med resten, utdypte han den humoristiske hendelsen.

- Jeg smeltet helt av Jørgens gitarspill, sa han og takket Jørgen Skogmo for en stor konsertopplevelse.

Konserten ble for øvrig ledet av ordfører Robert Svarva, mens fylkesmann Inge Ryan holdt en nyttårstale hvor han manet til å bry seg om hverandre enda mer i det kommende året.