Det er varaordfører Silje Heggdal Sjøvold som har invitert oppover kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Ungdommens hus og Utstyrsbua

Når hun ankommer Verdal kommende mandag ved kvart på ti-tiden, skal hun først få se nærmere på det nye kulturkvartalet som er i ferd med å forme seg i aksen mellom Minsaas plass (med det nye teaterhuset og Brikken - samlingen av kulturnæringsvirksomhetene til Tindved) og Tindved kulturhage med høgskoleutdanningen innen teater.

Videre går turen til det flunkende nye Ungdommens hus et steinkast unna.

Deretter venter et besøk hos Utstyrsbua i Stiklestadalleen. Det er et sted hvor folk kan låne all slags friluftsutstyr gratis.

– Nettopp det med å gi alle en mulighet til å kunne drive med aktiviteter selv om familien har dårlig råd, er noe vi kommer til å snakke mye om, sier Silje Heggdal Sjøvold i forkant av det celebre besøket.

Stiklestad til slutt

I Verdal finnes det også flust av andre tilbud gjennom Frivilligsentralen, som arrangerer en rekke gratis turer og aktiviteter som bidrar til å ta bort skillet mellom de som i utgangspunktet har alle muligheter og de som ikke får alt lagt opp i hendene.

Til sist under besøket skal kulturministeren til Stiklestad.

– Der har hun vært tidligere, og nå er hun interessert i å snakke nærmere om planene frem mot det store jubileet i 2030, forteller Verdals varaordfører Silje Heggdal Sjøvold.